Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Çocuk evliliği

Çocuk gelinler, çocukluk döneminde kendilerine kadınlık rolü giydirilmiş, yasal evlilik yaşının altındaki kız çocuklarını ifade etmektedir. Çocuk yaştaki evlilikleri, yani erken evlilik, 18 yaşın altındaki çocukların fiziksel ve psikolojik olarak evlilik ve çocuk sahibi olmak gibi sorumlulukları taşımaya hazır olmadan yapılan evlilik olarak söyleyebiliriz. Ülkemizdeki hukuk sisteminde ise Türk Medeni Kanunu ve Çocuk Koruma Kanununa göre çocuk gelin dediğimiz 17 yaşını doldurmamış kızlar olarak tanıma rastlıyoruz.

Salı 29 Ekim 2019 02:10
Savaş mağdurları

Savaşın kazananı, kaybedeni hiçbir zaman olmamasına ve her iki taraf için de büyük yıkımlara sebebiyet vermesine karşın yeryüzünde insanlar var olduğundan bu yana hep bir çekişme ve savaş hali hâkimdir.

Pazartesi 14 Ekim 2019 02:00
Geleneklerinden kopmuş bir gençlik

Toplumun en küçük temel yapı taşı olan aile, her ne kadar modernleşme ve küreselleşmenin de etkisiyle çeşitli değişimlere uğramışlarsa da kişiler üzerindeki etkileri ile toplumdaki düzenleyici rollerinden hiçbir zaman ödün vermemişlerdir. İş bölümü ve ekonomik düzensdayanışma ve destek ortamı toplumsal ve ekonomik işlevlerde, aile kurumu ve toplumu kişileri anlamak açısından çok önemlidir.

Pazar 06 Ekim 2019 02:20
Çocuklar da mutlu olmalı

Geçen haftaki yazının devamı olarak bu hafta da bahsedeceğim konu pek iç açıcı olarak görünmese de konu çocuklar olunca herkes gibi hassasiyet göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple ne kadar iç karartıcı olarak görünse de bu konunun üzerinde de durulması, bahsedilmesi bir hal çaresine bakılması gerekmektedir.

Salı 01 Ekim 2019 02:00
Kadın olmak zor iş

Genellemeye baktığımızda suç oranı erkeklerin olduğunu görsek de son zamanlarda kadınların sayısında artış olduğunu görüyoruz. Kadın suçluluğu birçok yönüyle araştırılmış ve tartışılmış olsa da önleyici ve rehabilite edici hizmetlere yönelik çalışmalar oldukça az olduğunu görüyoruz.

Pazartesi 23 Eylül 2019 02:00
Kadın erkek eşitliği

Bir güç gösterisi, bir hareket, sert kaba kuvvet davranış bozukluğu olarak da tanımlayabiliriz. Kadına yönelik şiddet ise televizyonlarda gazetelerde karşılaştığımız önemli sorunlarımızdan bir tanesidir. Kadına yönelik şiddetin caydırıcı cezalar ile yeni yasa düzenlemelerle azalmasını beklerken, her gün yeni bir haber dinliyoruz ya da gazetelerin sayfalarına yeni bir tane ekleniyor. Bu durum neden engellenemiyor? Önüne geçemiyoruz.

Cuma 06 Eylül 2019 02:00
Psikolojik terör-2

Mobbing olayı çok taraflı istenmeyen bir durumdur. Her ne kadarda olsa yaşanan mobbing olayında mağdur ve tacizcinin arasında geçse de bu süreç içerisinde tarafların sayısı artabilir tacizi gözlemleyen çalışanlarında bu sürecin bir parçası haline gelir.

Perşembe 29 Ağustos 2019 10:15
Psikolojik terör

Yaşadığımız küresel dünyasında bireylerin ve toplumların yaşam tarzlarının radikal bir şekilde değişmekte olduğunu görüyoruz. Bu değişim kent kadınının toplum hayatındaki ve aile içerisindeki rolü daha da belirgin şekilde ortaya çıkmaktadır.

Pazar 18 Ağustos 2019 02:00