Dolar $
32.54
%-0.01 -0
Euro €
34.94
%0.29 0.1
Sterlin £
40.61
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
3977.97
%0.51 19.85
SON DAKİKA

Yolgeçen hanı

İslam dini insanlara hiçbir zaman ayrımcılık yapmaz. Bizim dinimiz hoşgörü dinidir. Dinimizde ırkçılık yoktur. Şimdiye kadar zorda kalan ve yardıma ihtiyacı olan diğer ülkelere yardıma koşan ilk Türkiye olmuştur. Halkımız olarak 'da hiçbir zaman kenarda bekleyip seyretmedik.

Devletimiz olsun halkımız olsun elinden geleni en iyi şekilde yardımcı oldu. Bizim geleneğimizde kültürümüzde tarihimizden dinimizden ve ecdadımızdan öğrendiğimiz budur. Biz öyle bir milletiz ki tanımadığımız insanlara soframıza davet eder ikramlarda bulunuruz. 

Türkiye’ye yılda elli bin ile iki yüz bin arasında Afganlı mülteciler gelmektedir. ABD Afganistan’dan çekilirken(istihbarat, paralı asker olarak kullandığı için ) Amerika’da yaşama (pasaport) vadinde bulunuyor. Bir şart koşarak “üçüncü ülkelerden de başvurularınızı da kabul ediyorum.” ABD adres olarak Türkiye’yi gösteriyor. “siz ilk önce Türkiye’ye gidin. Amerikan konsolosluğuna başvurun 12 ile14 ay beklemeleri karşılığında biz sizi oradan başvurularınızı değerlendireceğiz.” Amerika’nın Afgan mülteci programı… 

Türkiye’yi göç yolu olarak gösteren ABD’ nin yapmış olduğu oyunlar ortaya çıktı. Türkiye’nin sınırları yolgeçen hanı değildir. Sınırlarımıza duvarları yükselterek önlemler alınıyor.

Türkiye mülteciler için Avrupa’ya açılan bir göç yolu olarak bakıyorlar. Afganistan Taliban yönetiminde ekonomik olarak çökmüş olduğu için Afganlarda daha rahat yaşamak için göç ediyorlar.

Türkiye’de bir göç problemi var. Düzensiz göç zirve yapmış durumda, göçmen sayısının yüksek olması sorunları da arkasından getiriyor. Kimse ortada sorun falan yok demesin. İç çatışmalara doğru gidiliyor. Gereken önlemler alınmazsa daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Nasıl bir politika uygulanması gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa devletin bu konuda çalışma yapması gerekiyor. 

 Ankara Altındağ ilçesinde yaşanan olaylar Afganlı Yahya Abdo ile Emirhan Yalçın arasında geçen tartışmanın bıçaklanması ve olayların büyümesine eşya yakmaya kadar ileri gitmiş. Yaşanmaması gereken şeyler yaşanmış. Antalya’da Afgan bayrakların açılması ya da  Afganlı bir gencin 17 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmaya kalkması arkasından taşla başını ezerek öldürmeye kalkması, Suriyeli hamile kadına ve çocuğa yapılanlar… Yaşanmasını istemediğimiz olaylar gerçekleşiyor.  

Geçmiş Olsun Türkiyem…

 Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Bayramdan önce Rize’ de Güneysu da ve Arhavi’de yaşanan seller akabinde yirmi sekiz temmuzda başlayan ve 14 gün süren Antalya, Denizli, İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Mersin, şehirleri etkisi altına alan yangınlar başladı. 256 yangına müdahale edildi ve elli bir şehirde ortaya çıkan yangınlar başladı.  Kastamonu, Sinop, Samsun, Karabük, Bartın sellerle mücadele ediyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maalesef can kaybımız dün itibariyle 27 ye yükseldi. Yaralarımızı ele ele vererek beraber saracağız. Sıkıntılarımız dertlerimizi beraber hafifletip atlatacağız. Sellerle mücadelede çalışan kahraman halkımıza ve görevlilerimize canı gönülden şükranlarımızı sunuyorum.