Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA

Türkiye'yi kendi içinde karıştırmak istiyorlar!..

Zor geçen 2023 yılını geride bıraktık depremler, pandemi, hastalıklar, yangınlar, savaşlar, ekonomik kriz zor bir sınavdan geçtik. Yine de ayakta olduğumuza şaşırıyorum başka bir ülke olsa çoktan iflas bayrağını çekmişti. Yeni yıl bol bereketi ve güzellikleri ile gelsin diyeceğim ama diyemiyorum sabah zamlarla birlikte uyandık. Asgari ücrete yapılan %49 zam ile birlikte her yıl yaşanan kaşık ile verip kepçeyle geri alınması olayına ülkece alışmak zorunda bırakıldık.  2024 yılında büyük bir ekonomi sınavından geçeceğiz. Markette satılan aynı ürün 15 TL iken diğerinde 30 TL olması çok enteresan bu iki markette kazanç sağlıyor. Denetleme getirilmediği sürece herkes istediği gibi her şeye fiyat artışı getirecektir. Her sektörde denetleme yapılmalı fiyatlara sabitleme getirilmelidir.

Bu yıl yine devam eden bir diğer sorun ise, denetimsiz bir şekilde ülkemize girmeye devam eden düzensiz göçmenler kim ne olduğu belli değil. Kayıt altına alınanların sayısı 3 milyon 237bin 583 kişi olarak kayda geçilenlerin haricinde illegal yollarla ülkemize girmeye devam ediyorlar. İstanbul’un birçok semtinde gecenin bir vakti kamera kayıtlarından gördüğüm kadarıyla kamyonetlerin arkasından insanlar bırakılıyor. Ülkesini terk etmiş maddi imkânlar için kaçan insanlar parayla birçok şey yaptırılabilir. Devletimiz daha sıkı denetimler yapılmalıdır. 

İç isyan çıkmasını istiyorlar

İsrail’in yaptıklarını bütün dünyaya duyuran Türkiye olduğu için devlet düzeyinde bir şey yapamadıkları için halkı kışkırtarak birbirine düşürerek iç isyan çıkmasını istiyorlar. Bunu yapan batı bu konuda tecrübeli birçok ülkede iç isyan çıkartmışlar. Bu nedenle halkın çok dikkatli olması gerekiyor. Bu oyunlara düşmemek gerekiyor bu işin şakası yok. Süreç şehitlerimiz ile başladı. Allah rahmet eylesin. Millî İstihbarat Teşkilatın MOSSAD ajanlarına yönelik operasyonları, hilafet, laiklik tartışmaları, anıtkabirde şeriat istiyoruz diyen biri genelde bu tür olaylar kendiliğinden olmuyor. Bunlar geçmişte yaşadık 28 Şubat sürecinde de gezi olaylarında da yaşadık. Toplumun iç huzuru bozmak için her şeyi yapıyorlar. Fatih camisinde yaşanan bıçaklanma olayı yargıda neler olduğu ortaya çıkacaktır. Belli ki olayı kışkırtarak eylemi başka yöne saptırmaya çalışanlar var. 

Ülkemiz Suriye, Libya, Irak gibi olur

Türkiye’de şu an hangi tarafta olursanız olun İsrail, Türkleri birbirine kırdırıp kapıştırmak için her şeyi yapıyor. Yapılmak istenileni görmek istemeyen yangına körükle giden kim olursa olsun zararlı çıkacaktır.  Farklı görüşlerden dolayı çatışmalar çıkarsa ülkemiz Suriye, Libya, ırak gibi olur.  Farklı görüşler elbet olacaktır fakat bu kavgayla gürültüyle çözüme ulaşılamaz. İç karışıklık isteyen İsrail ya da Amerika istihbarat ki ben İsrail olduğunu düşünüyorum devletin yöneticilerini kontrol edemedikleri için halkı birbirine düşürüp devlete diz çöktürmek istiyorlar. Bunlara fırsat verilmemelidir. Sağduyulu ve temkinli adım atılmazsa bunun faturasını yine biz ödemek zorunda kalırız.