Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA

Türkiye'de bu hastalık var!..

Çin yine rahat durmadı ve yine virüs haberleri gelmeye başladı. Çin 'den gelen görüntülere baktığımızda durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Hastaneler dolu vaziyette kalabalık serum takılanlar…

Çin yine bu virüs konusunda şeffaf davranmıyor net bir şekilde konuşmuyor. Yine bilgi gizliyor. Bunu pandemide, koronada yaşadık aynı şeyleri tekrarlayarak dünyayı tekrardan hastalık sürecine sokuyorlar. Ekim ayından bu yana hastalık söylemleri vardı. Fakat medyada çok fazla konuşulmadı. Pandemide aynı şekilde iki ay sürecinde saklandı ve bütün dünyaya yayılmıştı. Milyonlarca insan öldükten sonra tartışmaya başladık. Dünya Sağlık Örgütü olayların farkında, uzmanlarda bunun farkında her şeyi bildikleri halde önlem almadıkları için Avrupa’da ve birçok ülkede yayılmış durumda hatta Danimarka’da salgın ilan edildi. Danimarka’da beyaz akciğer sendromu vaka sayısı 571’e yükselmiş ve yayılmaya devam ediyor.

İki ay sürecinde saklandı

İnsanlar ilaç kullanmaktan bağışıklık sistemi çöktü. İlaçlar artık bir fayda sağlamıyor. Eski insanlar daha sağlamdı yedikleri hormonsuz, doğaldı kolay kolay ilaç kullanılmıyordu. Öyle bir zamandayız ki artık insanlar ilaçlarla besleniyor ilaçlarla ayakta kalabilir hale geldi. Sağlık sektöründen ve ilaç sektöründen o kadar çok kazanç elde ediyorlar ki insanların iyileşmesini istemiyorlar. Ne kadar hasta insan varsa onlar için o kadar para demektir. Kim ölmüş kim kalmış onların umurunda değil. Tam olarak iyileştirmezler hatalığı devam ettiği sürece onlar için sen bir parasındır.

Çin’de ekim ayından itibaren gizemli zatürre ortaya çıktı Avrupa’da salgın yayılıyor ve dört aydır bunun nedenini bulamıyorlar. Gizli virüs çocuklarda daha çok görülüyor. Hastalığa mikro plazma enfeksiyonlar neden oluyormuş (hücre duvarı olmayan mikroplar). Belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, nefes darlığı ve geçmeyen öksürük olarak açıklandı. Bu hastalıkta antibiyotik tedavisi bir işe yaramıyor. Dirençli bir mikrop olduğu için.

Türkiye’de bu hastalık var

Hindistan, ABD, Kanada, Danimarka, Hollanda, İsveç, Fransa, İsviçre, bu ülkelerde salgın yayılmış. Göğüs hastalıkları uzmanlarından görüş almışlar Türkiye’ye bu hastalık henüz gelmedi olarak açıklamışlar ama Türkiye’de bu hastalık var. Çevremde birçok insan bunu geçiriyor. Geçmeyen öksürük, akciğerlerde hırıltı ve sürekli geniz akıntısı belirtilerini yaşıyorlar. Hastaneler bu belirtilerle gelen insanlarla dolu.

Dünya sağlık örgütü bu salgını biliyor tedbir almıyor. Çin’le ilgili sağlıklı bir bilgi paylaşılmıyor. Amerika salgının yayılmasına göz yumuyor. Dünya sağlık örgütü, Çin’i yakından takip ediyoruz açıklamasını yapıyor. Amaçları iyice dünyaya yayılmasını mı bekliyorlar.