Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA

Türkiye artık bir istasyon değil

Türkiye'nin mülteci sorunu büyümeye devam ediyor. Suriye'de çıkan iç savaştan kaçan çok sayıda mülteci geldi.

Afganistan’da yaşananlardan sonra 20 ile 30 yaşların yoğunlukta olduğu genç erkekler geldi. Ukrayna’dan ve Rusya’dan yine savaştan dolayı gelenler oldu. Hükümet son bir yıl içerisinde göçmen konusunu ciddiye almaya başladı. Mültecilere ve ülkeye girmeye çalışanlara karşı operasyonlar düzenleniyor. Yakalananlar geri gönderiliyor. Gidenlerin geri gelmemesi için sınırların iyi korunması gerekir. Sabah çıkıp ertesi gün nasıl geliyorlar bilmiyorum meydanlarda boy göstermeye başlıyorlar. Yalnız göçmen ve sığınmacıların dışında ülkemize turist olarak gelenlere karşı bir ırkçılık faaliyetleri yapılıyor. Avrupa’da veya başka ülkelere giden Türklere karşı yapılan ırkçı hareketleri nasıl eleştirip kınıyorsak ülkemize gelen turistleri bıktırmak ekonomiyi baltalamak bize yakışmaz.

Türkiye’yi bir istasyon olarak kullanmak istiyorlar

Sığınmacı sorunu bütün ülkelerde de büyük bir problem haline geldi. Avrupa birliği göçmenlerin, sığınmacıların kendi ülkelerine gelmemesi için Türkiye’yi bir istasyon olarak kullanmak istiyorlar. Devletimiz bunun bir proje olduğunun farkına vardıktan sonra göçmenlere karşı operasyonlarını artırdı. Putin’le son görüşmesi aslında göçmen meselesini görüşmek için gitti. Rusya, ABD, Suriye, İsrail, İran bu mültecilerin gönderilmesini istemiyor. Çünkü istedikleri gibi boşalan alanda terör devletini kurmaya çalışacaklar.

Elini kolunu sallayan gelemez

Türkiye’de bir mülteci sorunu var ve daha çok büyümeye devam ediyor fakat bunu iç karışıklık yaşamadan demokratik çerçeve içinde ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çözülmelidir. Ülkemizde mülteci sayısı çok fazla, ülkelerine gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Düzensiz göçe karşıyım elini kolunu sallayan gelemez. Uyuşturucu şebekesi mi, istihbarat örgütünden mi geldi katil mi, asayiş açısından ülkenin milli güvenliği açısından ciddiye alınması gerekir. Bazı bölgelerde demografik yapıyı değiştirecek şekilde toplanmalar gruplaşmalar var. Bu tehlikeli bir durum grupların içine sızmalar olursa kaos için kullanmak isteyenler olacaktır. Devletimiz bunun farkına vardı ve çalışmaların artırmaya başladı. Sığınmacıları geldikleri ülkelerine göndereceklerini elini kolunu sallayan gelemez söylediler. Bu uzun sürecek bir süreç olacak belki bir yıl belki iki yıl sürecektir. İtalya’ya yedi bin göçmen geldiği için altı ay olağan üstü hal ilan etmişti. Devletler göçmenlerin bilinçli gönderildiğini farkına vardı.

Önümüzdeki süreçte göçmen krizi çözülmezse savaşlar ve çatışmalar bahane edilerek daha da büyüyecektir. Hükümetimiz öncelikli olarak görmeli ve hızlandırmaları gerekir. Suriyeleri yerlerine yurtlarına göndermelidir. Bu göçmen sorunundan faydalanmak isteyenler çıkacaktır iç çatışma çıkarmak isteyebilirler. Bunu kullanmak isteyeceklerdir.