Dolar $
32.58
%0.15 0.05
Euro €
34.73
%-0.05 -0.01
Sterlin £
40.39
%-0.54 -0.22
Çeyrek Altın
4103.12
%0.88 35.36
SON DAKİKA

Küresel iklim savaşı…

Türkiye bir yangın yeri çünkü ormanlarımız çam ağaçlarından oluşuyor. Çam ağacının bir çıra gibi çok kolay bir şekilde alev alması ve dağılması gerçeğini bilerek hazırlıkları tam olması gerekir. Üstelik her yıl alevlere maruz kalındığı düşünürsek önleminin alınması gerekiyordu. İnsanların ocakları söndü. Hayvanlar çığlık atarak can verdi. Ağaçlar kül oldu.

1950 yıllarında ABD’nin Marshall anlaşması ile Ege ve Akdeniz bölgelerindeki milyonlarca zeytin ağaçlarını kökünden söküp gemilerle Avrupa’ya götürüldü. ABD zeytin ağaçların yerine milyonlarca kavak ve çam ( çıra) fidanı verildi. Alevlerin söndürülememesi kolay tutuşması çam ve kozalakların büyük etkisi oldu. Engebeli yokuşların olması şartları zorlaştırdı.

Yeryüzünde hiçbir şekilde kırk yerde aynı anda iklime bağlı bir şekilde yangın çıkmaz. Kendi kendine de çıkamayacağına göre birilerinin yapmış olduğunu gösteriyor. 

Bu yapılanların arkasında asıl gerçeğe bakmak gerekiyor. Birileri laf kalabalığı yapıp ormanları yakıp buralara gelip otel yapacaklar gibi sözler kullanmaları asıl gerçeğin önünü kapatmaya çalışmalarıdır. Sosyal medyada ve gazeteci görünümlü kimliği ile kimlere çalıştığı belli olmayan kişiler olur olmadık şeyler söyleyerek insanların akıllarını karıştırmaya çalışıyorlar.

Daha çok sömürgeci devletlerin parmağı olduğu ortaya çıkıyor. NASA her yıl güneş ısısını bir derece yükseldiğinden bu yüzden iklim değişikliklerinin olabileceğini açıkladı. Yani dünya genelinde yangınların çıkış sebebinin iklim değişikliğinden kaynaklandığından bahsediliyor. Bu bana mantıklı gelmiyor hiçbir şekilde yangınlar bir derece artması ile ortaya çıkmaz. Kimler ya da neye hizmet ediyorlar bilmiyorum dünya üzerinde iklim değişikliğine yönelik güç ortaya çıktığını gösteriyor. Eskiden yapılanlar gibi ülkeyi fethedelim başına geçelim yağmayalım dönemi geçmiş durumda dünyanın yeniden şekillendirmek ve tasarımlamak olduğunu yeni normale yenidünya hazırlıkları içerisindeler. Yapacakları değişikleri de maşaları yapıyor.  Her ülkenin kendine göre bu işleri yaptıracak maşalar olduğuna göre Türkiye’de yangınları başlatan terör örgütü PKK‘nın yaptığı ortaya çıktı. Orman yangınları yeni küresel iklimin savaş türüne benziyor. Amaçları dünyayı çöle çevirmek ve kurmak istedikleri dünyayı oluşturabilmek insanlara istedikleri düzeni dayatmaya çalışmak olacaktır. Kurmak istedikleri düzen içinde her türlü kötülüğü ve doğal felaketleri de de yapmaya hazır görünüyorlar. 

Dünya genelinde son dönemde aynı anda çıkarılan bu yangınlar bilinçli çıkarılmıştır. Bununla birlikte işaret ettikleri yön yenidünya kurmak ve bu amaçta yangın arkasından gelecek olan sel ve doğal afetlerle insanları kendilerine boyun eğmeleri ve istedikleri gibi hareket etmeleridir.