Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA

Kalbinle buğz et…

Müslümanlar olarak sınav oluyoruz. Maalesef bu sınavda başarısız olma yolunda ilerliyoruz. Bir avuç İsrail milyonlarca Müslümanın nabzını ölçüyor. Sesler çıkmadığı sürece Kudüs'te istediği şekilde hareket etmeye devam edecektir.

Bu gün Arap ülkelerin sessiz kalarak uzaktan seyrettiği, tek başına mücadele vermeye çalışan Türkiye ise yalnız kaldı. Sanmasınlar ki yaptıklarına boyun eğeceğiz. Bıkmadan usanmadan yineleyerek İsraillin yaptıklarını ve yapmak istediklerini tekrar tekrar söyleyerek bu konuyu gündeme getireceğiz. 

Siyonist Yahudiler yıllardır yapmış oldukları sinsi bir şekilde yürüttükleri planlarını adım adım gerçekleştiriyorlar. Azınlık durumunda kalan Filistinli Müslümanları her türlü işkence ve eziyeti yapmaya devam ediyorlar. Filistin topraklarını ele geçirmek için yıllardır evlerini mallarını dünyanın gözü önünde gasp ediyorlar bir yandan ya öldürüyorlar ya da hapsederek işkence ediyorlar. 

Hiçbir şekilde kutsal değerlere saygısı olmayan Siyonistlerin Müslümanlar için çok önemli olan Mescidi Aksaya ramazan gününde namaz kılarken saldırmaları ise nasıl bir zihniyete ve savundukları inançtan tamamen uzak hareket ettiklerini görüyoruz. Yahudilikte 10 emirden biri olan “öldürme” emrinin ne anlam ifade ettiğini daha kavrayamamışlar. Bütün Müslüman ülkelerin sessiz kaldığı tek bir kelam söylemediği ve seyrettiği durumda Türkiye olarak çaresiz kalmış durumdayız.

Müslüman ülkeler darmadağın olduğu için birlik ve beraberlik olmadığı için ancak elimizden gelen dualarımızla destek olabiliyoruz. İsrail’le yaptıkları antlaşmalardan dolayı Arap şeyhlerinin kendi ırklarından olan halka yapılan zulme göz yumdukları için Filistin’e yapılan zulmü de Mescidi Aksaya’ da yapılan saygısızlığı anladıklarını hiç düşünmüyorum.

Aliye İzzet Begoviç çok güzel özetlemiş: Kudüs sadece Filistin veya Arap meselesi değildir. O bütün Müslüman halkların sorunudur. Kudüs'ü elinde tutabilmeleri için Yahudiler, İslam ve Müslümanları yenmek zorundadırlar ve bu -Allah'a şükür- onların gücü dışındadır.

Kudüs meselesi ne Arap meselesidir ne de Filistin meselesidir. İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa bütün Müslümanların meselesidir. Yahudi Siyonistlerin yaptıklarına kayıtsız kalıp göz yummaya devam edersek meselenin sadece Kudüs olmadığını amaçlarının İsrail devletini kurmak olduğunu hatta gözümüze soka soka gösterdikleri haritada Türkiye’nin topraklarının da olduğunu göreceksiniz. 

Almanya ‘da 1940 ‘da Yahudi soykırımını gerçekleştiren Hitlerin “Öldürmediğim her Yahudi için bana küfredeceksiniz.” sözler haklı çıkarırcasına batı toplumunu arkasına alarak sivil ve çocuklara soykırım yapmaya devam ediyor.

Peygamber efendimizin (s.a.v) bir hadisi şerifte  “Bir yanlış görürsen elinle düzeltmeye çalış, buna gücün yetmezse, dilinle düzelt, ona da gücün yetmezse kalbinle buğz et” Filistin’deki kardeşlerimiz için yapacağımız dua etmektir. "Dua, müminin silahı, dinin direği, göklerin ve yerin nurudur." (Hakim, Müstedrek, I/492) .