Dolar $
32.47
%-0.12 -0.04
Euro €
34.78
%-0.65 -0.22
Sterlin £
40.62
%-0.5 -0.2
Çeyrek Altın
3987.67
%-0.11 -4.49
SON DAKİKA

Herkesin aklını başına alması gerekiyor

Türkiye topraklarını parçalamak istiyorlar Türkiye'nin bütünlüğünü bozmak istiyorlar.

Türkiye’nin dört bir yanından taarruza geçmiş durumdalar. Suriye’nin bütünlüğü bizim için önem arz ediyor. Maalesef ki Suriye’nin toprakları parçalanmış durumda… Suriye’de 2011 yılında yaşanan iç savaş sonrasında çok fazla göç vermeye başladı. Halkı mülteci durumuna düştü. Türkiye’de resmi rakamlara göre beş bin Suriyeli var gayri resmi rakamlar bunların çok çok üzerinde… 

Suriye’yi boşalttılar ve demografik yapısını değiştirdiler. Amerika PKK örgütünü oraya yerleştirdi ve Kürt devleti kurmak istiyorlar. Asıl amaçları ise Kürt devleti kurmak değil PKK ve YPG örgütü devleti kurmaktır. Kurdukları bu devleti İsraillin emrine vermektir. İsrail ise her hafta Şam’ı vurmaya devam ediyor. İran ya da Rusya’dan İsrail’in Şam’ı vurmasına herhangi bir tepki vermiyor.  Suriye topraklarının bir kısmı artık İsrail’in kontrolü altında bulunuyor. Diğer taraftan ABD terör örgütü PKK ve YPG’Yİ kontrol altına alarak Suriye topraklarının büyük bir bölümünü işgal etmiş durumda bulunuyor.   

Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmesini eleştirenler, ABD’nin Suriye’de ne işi var diye veryansın etmiyor. ABD sonuçta Suriye’nin PKK ve YPG terör örgütlerini kullanarak büyük kısmını işgal etmiş durumdalar. Petrolün olduğu, verimli toprakların olduğu ve Suriye’nin temiz suyunun yüzde seksenin temin edildiği yer Şam olduğu için ele geçirdiler. Bu işgallere ses çıkarmayan İran ve Rusya’nın nedeni Suriye mi? Rusya, İran, İsrail, ABD Suriye’de PKK ve YPG devleti kurulmasını istiyor. Amaçları ise yeni bir İsrail devleti kurmaktır. Daha sonra ise Türkiye’deki Kürt kardeşlerimizi rahatsız etmeye başlayacaklar ve Türkiye’den toprak talebinde bulunmaya başlayacaklar. Suriye’de yaptıkları gibi Türkiye’de iç savaş çıkarmak istiyorlar. Bunun ne siyaset nede muhalefeti olmaz Türkiye’nin toprak bütünlüğünü bozmak istiyorlar. Türkiye’yi parçalamak istiyorlar. Herkesin aklını başına alması gerekiyor. Türkiye hiçbir ülkenin yanında olmak zorunda değil, kendi savunma sanayisini güçlendirip bağımsız devlet olmak zorundadır. İster Rusya olsun ister ABD olsun hangi ülkenin yanına gitse de Türkiye’yi sömürecektir. Rusya ve ABD düşman gibi görünse de söz konusu Türkiye olunca birleşiyorlar ve hamle yapıyorlar. Bu yapılanmaları engellemek için operasyon yapmaları çok önemlidir. Rusya ne kadar Türkiye ile iyi ilişkiler içinde görünse de PKK örgütünü, resmi olarak terör örgütü olarak kabul etmiyor. Türkiye, Suriye’ye operasyon yapmak zorunda, pkk örgütü devleti kurulmasına engel olmak zorunda, Türkiye’nin bekası bütünlüğü için topraklarının parçalanmaması için yapmak zorundadır.  

Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması gerekiyor. Yapılanma oluşturduktan sonra Suriyelileri oralara yerleştirerek demografik yapıyı bozmadan yaşamaları sağlanmış olacak hem de terör örgütü devleti kurulmasını engellemiş olacaktır.