Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA

Gazze insan olan herkesin meselesidir!..

Gazze’de katliam devam ediyor. İsrail’in yaptığı artık katliamın da ötesine geçti. İslam dünyası seyrediyor. Bütün dünya sadece seyrediyor. Her türlü işkenceyi yapıyorlar. Bunu durdurabilmek için İslam ülkeleri hiçbir adım atmadı. İki milyar nüfusa ait Müslüman ve 57 İslam ülkesi var.  Bu ülkeler birlikte karar alabilecekleri İslam iş birliği teşkilatını kurdular. İslam iş birliği teşkilatı bir araya gelip Gazze için bir araya geldiler karar aldılar biz mi duymadık yoksa alındı da yaptırım gücü mü yok. Yaptırım gücü yoksa o zaman bu teşkilatı da kontrol eden güçler var. 

Şu gerçeği bilmemiz gerekiyor İslam dünyası dediğimiz zaman Müslümanlara ait yönetim olarak düşünmemek lazım, İslam ülkelerin başındakilerin yönetenlerin Avrupa’da Amerika’da özellikle yetiştirilmiş kişiler olduğunu görüyoruz. Bu yüzden de Müslümanların başına bir şey gelmiş umurlarında bile değil onlar için Müslüman halkın ne korunması nede geleceğini düşünmezler. Hatta kendilerini garantiye almış bankaya birikimini yapmış bir alo ile terk edip giderler.

Artık haber bile yapılmıyor

Gazze’de katliam 3 ayı geçti artık haber bile yapılmıyor. Gündemden düşmeye başladı. Buda İsraillin ekmeğine yağ sürmek oluyor. İsrail İstediği gibi hareket ediyor. Gazze delik deşik vaziyette geride kalan insanlar Mısır’ın sınır kapısına yakın refah kentinin güvenli olduğunu söyledi ve insanları orada toplamaya çalışıyor. Yeniden saldırıya hazırlanıyorlar refah kentine sığının bir buçuk milyon insanın sığındığı yere operasyona hazırlanıyorlar. Bunu da ramazan ayına girerken yapmayı düşünüyorlar. Netenyahu güvenlik birimine planın ayrıntılarını sundu. İsrail her yıl yaptığı gibi ramazan ayında yine katliam yapmaya hazırlanıyor.

Gönül isterdi ki İslam dünyasın bir arada bir güç teşkil etsin kurulan teşkilatla herkese örnek olsun sözünü geçirebilsin ama maalesef görünen köy kılavuz istemiyor. Hâlbuki Müslüman ülkelere baktığımızda zengin maden kaynaklarına sahibiz bizim ülkemizde dâhil diğer Müslüman ülkelerin zengin maden kaynaklarını başkaları çıkartıyor. Bu kadar zengin kaynaklara sahipken Müslüman ülkeler sefalet içinde maalesef… 

Kedi köpek etlerini yemeye başladılar

Gazze’de büyük bir katliam yaşanıyor ve 57 Müslüman ülkesi hiçbir şey yapmıyor. Güney Afrika İsraillin katliamını uluslararası ceza mahkemesine taşıdıktan sonra usulen yanlarında olduklarını söylüyorlar. Gazze’de insanlar açlıktan ölüyor kedi köpek etlerini yemeye başladılar. İnsanlar feryat ediyor İslam ülkeleri nerede diye. 

Filistin Kızıl Haçı cesetlerin çalındığını ve ailelerine teslim edilen cesetlerin organlarının olmadığını görüyorlar. İsraillin kendisi dünyanın en büyük deri bankasına sahip olduğu biliniyor. Mahkûmların canlı canlı derilerini alıyormuş korku filmi anlatmıyorum yaşanan gerçekleri daha ne kadar görmezden geleceksiniz. 

Bir Amerikan askeri konsolosluğun önünde Filistinlilere yapılan katliamı protesto için kendini yaktı. Böyle bir durumu tasvip etmiyorum kimse canına kıymasın ama protesto hakkını kullanarak da bir şeylere dikkat çekmek adına farkındalığınızı koyun artık. Ama bazı gazetecilerin tepkileri daha can yakıcı kendini yakan asker için Amerika’nın reklamı diyecek kadar. Gazze’de katliam başladığından beri Avrupa ve Amerika Hristiyan bildiğimiz oradaki insanlar ve kamuoyu İslam dünyasından çok daha duyarlıydı. Çok kalabalık protestolar gerçekleştirdiler ve devam ediyorlar. İslam dünyası uyumaya devam ediyor.

Filistin’deki, Gazze’deki katliamı din açısından bakılmamalı bu bir insanlık meselesi yani insan olan herkesin meselesidir.