Dolar $
32.51
%-0.09 -0.03
Euro €
34.78
%-0.13 -0.04
Sterlin £
40.49
%-0.18 -0.07
Çeyrek Altın
3966.24
%-0.2 -7.82
SON DAKİKA

"Eli altındakilere kötü davranan kimse cennete giremez"

Kadına yönelik şiddet ülkemizin büyük sorunlarından biri, büyük insan hakkı ihlalidir. Bu yapılan şiddet bir annenin, kız kardeşin ve eşin hakkını hukukunu onurunu koruması için verdiğimiz bir mücadeledir. Bizim dinimiz, geleneklerimizin, kültürümüzün kadına vermiş olduğu değerin devam etmesi ve sürdürülmesidir. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi "Eli altındakilere kötü davranan kimse cennete giremez." buyurmuştur.

Yine masum bir genç kızımız bir cani tarafından Alaşehir’de katledildi. Kadın cinayetleri konusunda çok kez yazdım. Duyarlı olmak dikkat çekmek adına birçok kez dile getirdim. Bu sefer yaşananlara kadın cinayeti içerisinde konuyu ele alamıyorum. Çünkü durum çok farklı, oradan geçen bir çocukta olabilirdi yaşlı biri de olabilirdi.

Sosyal medyada birçok kişinin söylemleri idamın gelmesini istemeleri dile getirmeleri oldu. Yaşananlar hepimizin yüreğini dağladı. Canavarın nasıl ne şekilde öldürdüğü saat kaçta öldürmüş bunları dinledik seyrettik, katilin bir şizofren olduğundan bir akıl hastası olduğundan bahsediliyor. Vermiş olduğu ifadede ise birini öldürmek için sokağa çıktığını ve kendisine karşı koyamayacağını düşündüğü için kadını tercih ettiğini söylüyor. Oradan geçen savunmasız herhangi biride olabilirdi. Akli dengesi yerinde olmayan birisinin düşünerek plan yapması nasıl öldüreceğini nasıl bir kişiyi seçmesi gerektiğini idrak etmesi ve karar vermesi insanı düşünceye sevk ediyor. Çünkü tutarsızlık var.

Çocuklarını akıl hastası olarak gösteren aile ise şizofren olduğu için bir cezai ehliyeti olmadığını söylüyor. Peki, neden insanlara zarar verecek birini toplum içine saldınız. Burada kimseyi ya da aileyi itham etmiyorum akıl hastası olabilir ya da fiziki hastalıkta olabilir. Çocukları için işlerini bırakıp tedavi ettirmek için uğraşan aileler var fakat burada akıl sağlığı yerinde olamayan biri için yalnız yaşayacağı için bir daire tutulmuş. Yaptıkları ne kadar doğru olabilir.

Her şeyden önce burada hayalleri olan hayatının baharında gencecik kızımız katledildi. Ailesi perişan durumda, ateş düştüğü yeri yakıyor ne kadar biz tepki göster sekte pankartlar açsak ta eylem yapsak da yazılar yazsak da iki gün sonra gündem değişecek ama ne ailesi ne de nişanlısı bir ömür boyu bu acı ile yaşayacaklar.

 Dünyanın birçok yerinde yaşanan olaylar var. Akıl hastası birinin silahı eline geçirip öğretmenlerini ve arkadaşlarını taradığına şahit olduk. Toplumda bir tedirginlik oluştu ya bizimde başımıza gelirse… Kendi can güvenliğini düşünmeye başlıyorsun.

Toplumun kendi nezdinde muhakemesi var. Yapılan suçun cezasını vermek, adalet önünde insanların vicdanını rahatlatacak bir cezası olmalı… Hayatı çalınan bu genç kardeşimizin Allah rahmet eylesin.