Dolar $
32.55
%0.01 0
Euro €
34.87
%0.01 0
Sterlin £
40.64
%0.07 0.03
Çeyrek Altın
3974.73
%0.01 0.56
SON DAKİKA

Çelik kadar sağlam!

Kenevir denince genelde zararlı bir bitki gibi algılanır. İlk akla gelen uyuşturucu üretildiği içindir. Aslında sıfır atıkla yüzde yüz kullanılan bir bitki türüdür. Kenevir her şeyde kullanılan nadide bitkilerdendir. Sağlıkta ilaç olarak kullanılabilir.

Kanser tedavisinde astım, koah, Alzheimer… Gıda da kullanılabilir tohumlarından yağ çıkarılabilir. Mazot ve benzin yerine kullanılabilir. Yağların soğuk sıkımı bazı hastalıklara iyi gelirken sıcak sıkımı kozmetikte de kullanılabiliyor. Bakteri barındırmaz şampuan sabunda rahat kullanılabilir. Her şeyin mekanikleştiği bir dönemde herkesin şikâyet ettiği radyasyonu yok ediyor. xrey cihazlarının yanında çalışanlar hastanelerde radyasyona maruz kalanlar özellikle kenevirin radyasyonu yok ettiğini düşünürsek kesinlikle kullanılması gerekiyor. Hint kenevirin yapraklarının suyu sıkıldığında yüksek oranda zihinsel gelişim için önemli olan omega barındırır. Balıktan elde edilen omegadan daha yüksek.  Toprak için çok önemli bir bitki toprağı tamamen izole ediyor. Verimli hale getiriyor. Tekstilde kumaş üretiliyor. Kilim, giyim kuşamda kenevir olduğu için güve yaklaşmıyor. Kâğıt üretiliyor ve bunu 9 kez geri dönüşüm yapılabiliyor. Bu ağaçta iki ya da 3 kez oluyor.

Bir önceki yazımda ülkemizin çöpleri yeterince değerlendirilmediğinden bahsetmiştim. Bunun en güzel örneğini Sakarya Belediyesi çöplüğün üzerine hafriyat toprakları üzerine kenevir ekmişler ve toprağın tamamını temizleyip absorbe ettiğini görmüşler. En önemlisi de ormandan yedi kat daha fazla bol oksijen yaymasıdır.

Tarımda da oldukça etkili olduğundan bahsediliyor. Domates, patates gibi tarlaların etrafına ekilen kenevir böcekleri uzaklaştırıyor. Arı kovanların etrafına dikilen kenevir arı biti denilen ve arıların telef olmasına neden olan arı bitlerini yok ediyor.

Hint kenevirin atıkları da harcanmıyor yüksek ısıya dayanıklı tuğla elde edilebiliyor. Deprem ülkesinde yaşadığımızı düşünürsek çelik kadar sağlam tuğlalar acıtmaz depremde yaralama riski olmaz.  Yakıt olarak kömürden daha çok etkili yakıt elde ediliyor.

Sanayi alanında çelikten sağlam olan kenevir araba, uçak, gemi gibi dış gövdeleri yapılabiliyor. Mobilya yapımında kullanılabiliyor. Hatta uyuşturucu kullananlara tedavi amaçlı kullanılabiliyor.

Hammaddesi Petro kimya olan plastik alanında kullanılabilir. Özellikle gıda ve yiyecek konulan plastik ambalajlarda kullanıldığında organik olduğu için daha sağlıklı olacaktır. Plastikten geçecek zararlı maddeleri engellenmiş olur. Doğada % yüz geri dönüşüm oluyor. Doğayı kirletmiyor.

Hint kenevirini uyuşturucu olarak kullanılırsa haramdır ama doğru bir şekilde doğru yerde kullanıldığında büyük bir nimettir. Hint keneviri yetiştirilmesi yasaktır. Piyasada da birçok zararlı maddeler tiner, aseton gibi ya da bonzai gibi maddelere erişim kolay ve yasak değil.  Türkiye kenevir ekimini desteklenmeli ve devlet kontrolünde olacak şekilde çiftlikleri kurulmalıdır. Ekmesi dikmesi bir o kadar da kolay toprağa tohumu döktün anda gübre istemiyor ilaçlama, sürme istemiyor. Yurtdışında birçok ülke İsrail,(asıl ekmeğini yiyen ) Kanada, Amerika, Hollanda, Almanya keneviri ekip yetiştirip büyük oranlarda yatırımını yapan ülkelerdir.