Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA

Boykot olmasa Troy karttan haberimiz olmayacak!..

İsrail'e karşı Filistinliler direnişe devam ediyor. Dünya'da birçok ülke ayağa kalkmış durumda milyonlarca insanlar sokağa dökülüyor protestolar devam ediyor. On bin den fazla ölü var daha fazladır çünkü yer altından çıkarılamayan bir sürü insanlar var. Gazze yerle bir olmuş durumda bina kalmamış neredeyse, hastane ve okulları hedef olmaya devam ediyor.

Batı istememiş İsrail gibi bir belayı, Filistin’e gelip köylerde kadın çocuk demeden öldürmüşler mallarını canlarını topraklarını işgal etmeye başlamışlar. Bunlar hırsız yerlerinden yurtlarından edip çalıyorlar hazır mülkün üstüne yerleşiyorlar. Filistinliler cenazelerini bahçelerine gömüyor daha sonrasında hak talep etmesinler evlerini topraklarını ellerinden almamaları için. Birleşmiş milletler, Amerika Filistin’in toprakları olduğunu söylüyorlar. Geleceksin topraklarını işgal edeceksin kendi toprağını ülkesini savunduğu için mücadele ettiği için Hamas’a terör örgütü diyeceksin bu nasıl bir ahmaklıktır. Zamanında batı, Vietnam’a, Libya’ ya, Afganistan’a, Irak’a da aynı şekilde kendi topraklarını savundukları için terör örgütü olarak göstermişti. Batı bu şekilde ikiyüzlülüğünü gösteriyor.

Türkiye’nin duruşu net ve kararlı Amerika dış işleri bakanı geldiğinde Mescidi Aksanın üzerine Ayyıldız geçirildi ve bizim korumamız altında mesajı verildi. Net bir tavırla ateş kesin dışında başka bir konu konuşmaya gerek yok denildi.

Bankacılık sistemini çökertilebilir

Dünyada birçok ülkede Filistin’e yapılan zulüm karşısında İsrail ürünlerine ambargo uyguluyor. Ülkemizde de boykot devam ediyor ancak başka bir sıkıntı ortaya çıktı Türkiye’deki bankacılık sistemi İsrailli yazılım firmaların ellerinde maalesef, burada eksik olan yerli yazılım olmaması ve yapılan teknolojide alt yapının yerli yazılım ile üretilmesi gerektiği ortaya çıkıyor. İsrail’in siber saldırılarına fırsat vermemek için yerli yazılım üretilmelidir. Siber saldırı yaptığı ülkelerden sesler yükselmeye başladı. Ülkemize de siber saldırı yapılırsa bankacılık sistemi çökertilebilir. Sonradan öğrendiğimiz kimsenin bilmediği yerli sistemimiz var. Bankalar, 2015 yılında Bankalararası Kart Merkezi (BKM) öncülüğünde bir araya gelerek yerel kart şeması TROY'u kurdu. Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY, 2016 yılında faaliyete geçmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 2020 yılında BKM'ye hakim ortak olarak hissedar olması sonrası TROY çalışmaları hızlandırıldı. Bu yıl devreye alınan yaygınlaştırma stratejisi ile TROY, hem kullanım hem de kart adedi olarak hızla büyüdü.

Boykot olmasa kimsenin TROY karttan haberi olmayacaktı

Mastercard ve Visa ödeme yöntemlerinin İsrail'i desteklemesi nedeniyle uygulanan boykotun ardından. Bugüne kadar TROY kartı 19 milyon kişiye ulaştı. TROY kartla da diğer kartla yapılanların hepsi yapılabiliyor. Alışverişte yapabilirsiniz, parada çekersiniz yurt dışında da anlaşmalı bankalarla da işlem yapılabiliyor. Boykot olmasa kimsenin TROY karttan haberi olmayacaktı. Kendi yerli ve milli markalarımızı ürünlerimizin tanıtımında eksiklik var kimsenin haberi yok, yerli üretimin yanında durulmuyor maalesef destek verilmiyor.

İsrail mallarına karşı boykotlar karşısında marketlerde ürün fiyatları yarı yarıya düştü. Buraya kadar güzel fırsatçılar boykot edilen muadiller iki katına çıkarıldı. Bu nasıl bir insafsızlıktır. Bu yaptığınız orada ölen çocukların kanları üzerinden para kazanmaktır. İsrail mallarını almasınlar kendi ürettiğimiz yerli ürünleri almaları için indirim yapmanız gerekirken bu yaptığınız fiyat yükseltmek vicdansızlıktır.