Dolar $
32.5
%-0.13 -0.04
Euro €
35.01
%0.5 0.17
Sterlin £
40.7
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
3987.67
%0.75 29.44
SON DAKİKA

Birkaç gün kaldı!

Hayat bizi yordu savaşlar kavgalar hastalıklar bir de üstüne kısıtlamalar olunca insanları çileden çıkardı.

Bunca karmaşanın içinden güzellikleri dostlukları çıkarıp birlik olmalı ve kenetlenmeliyiz. İnsanların yüzünde tebessümler oluşturan dostça sevgiyle kucaklaştıkları birbirlerine kenetleyen manevi değerlerimize sahip çıkalım. Gelin bu bayram dargınlıkları küskünlükleri kavgaları bir kenara bırakalım bayrama sayılı günler kala bu güzel heyecanı birlikte yaşayalım. Büyüklerimizin ellerinden öpelim, yetimin başını okşayalım,  yeni kıyafetlerle çocuklarımızı sevindirelim, evde yalnız olanların kapısını çalalım. Yoksullara el uzatacağımız kessin ya da kesmesin komşulukların hatırlandığı paylaşımların arttığı günlerimiz geldi. O mübarek günün sabahı insanların yan yana dizilerek dualar ettiğimiz güne birkaç gün kaldı. Allah’ın bize verdiği nimetlere şükrünü eda edeceğimiz günler geldi.

Her kurban bayramı sonunda hayvan haklarını bahane ederek İslamiyet’e dil uzatan ve bunu hayvan katliamı olarak lanse edenler; ispanyadaki boğa güreşlerini modern festival olarak gören bu zihniyet, yılbaşında sofrasında hindisini eksik etmeyen bu zihniyet ne hikmetse kurban bayramını katliam olarak dünyaya lanse etme çabasına giriyorlar.

 Başka inanca sahip olabilir, inandığın her ne ise kurban bayramını katliam olarak yansıtma çabasında olup sonrasında “ne yiyelim ” sorusuna etli yemek diye cevap vermesi “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diye sorarlar.

İlginç olan isim yapmış lokantalarda et yemeklerini büyük bir iştahla yerken hayvan hakları hiç akıllarına gelmiyor ne hikmetse ne de olsa yedikleri etler tarlada yetişiyor.

Bu ikiyüzlü insanlar her zaman olacaklar inançlarımıza ve değerlerimize her zaman saldıracaklar. Bizler ise şükrümüzü göstermek için kurbanlar keseceğiz, paylaşacağız gönül alacağız, hal hatır soracağız fakiri gözeteceğiz ve bunların hepsini sadece, başımıza gelebilecek musibetleri hem kendimiz için hem de ailemiz için kötü olayları bertaraf etmesini niyaz ve temenni ederken uğruna akıtılan “KURBANI”  Allah’ın rızasını kazanmak için yapacağız.  De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm, âlemlerin Rabbi Allah içindir…"

 Şimdiden kurban bayramımız mübarek olsun.