Dolar $
32.55
%0 0
Euro €
34.87
%0.03 0.01
Sterlin £
40.61
%-0.21 -0.08
Çeyrek Altın
3959.97
%0.05 2.08
SON DAKİKA

Tarihe geçecek ilkleri yaşıyoruz

Batı medyası günlerce Papa Francis'in turistik ziyaret olarak lanse edilmeye çalışılsa da Vatikan'dan kalkıp Irak'a yapmış olduğu ziyaretin arka planında neler olduğu bazı yazarlarımız tarafından bu esrarlı buluşmanın ne olduğunu çözdüler. Aynı şekilde Arap dünyasında da medyaya turistik gezi olarak yansıtılmaya çalışıldı.

Papa Francis’in savaşın bitmediği her an nerede bomba patlayacağını kestirilemediği kan ve gözyaşının dinmediği Irak’a gitmesi yapmak istedikleri sinsi planlarını ortaya çıkardı. Gülücükler dağıtarak sevgi ve barış gösterisinde bulunan papanın ve aslında arka planda kanlı eylemlerini gerçekleştirmek için atılan adımlarıdır.

Papanın Irak Şiilerle yapmış olduğu gizemli görüşmesinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Papa şerefine bastırdığı 6 pullardan birinde yer alan haritada Türkiye’nin doğusunun da Irak Kürt Bölgesi topraklarına dâhil edilmesi Türkiye’ye karşı hazırlanan kirli tezgâhları, tuzakları ortaya çıkardı. Allah u Teâlâ ayeti kerimde diyor ki: "Onlar böyle bir tuzak kurdular, biz de kendileri farkında olmadan onların planlarını altüst ettik." (Neml, 27/50)

Geçmişte Araplara vaat edilen “Büyük Arap Devleti” kurulmadığı gibi Şerif Hüseyni’nin hayatının son demlerinde İngiliz oyununa geldiğini anladı ama iş işten çoktan geçmişti.  Şiilere ne tür vaatler verildiğini bilmesek de yardım edenlerin sonları hüsrana uğrayacaklardır. Amaçlarına ulaşamayacaklar.

Papa, Irak’a Türkiye’yi kuşatıp çökertmek için kurulmuş olan tezgâha destek amacıyla gitmiştir. Arap ülkelerinin hâlihazırda aleyhimize kurdukları ittifaka destek olmak ve güçlendirmek maksatlı bir araya gelmeleri tam anlamıyla bermuda şeytan üçgenini hatırlatıyor.

İsrail devletinin kurulması Filistin’i yok etme çabaların ardından ekonomik askeri güç olarak hâkimiyet sağlamaları ve amaçları Türkiye’yi çökertmek olan PKK-PYD devleti kurdurularak gerçekleştirilmeye çalışılıyor. 

Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek bir sürecin temellerini atıyorlar. Ankara teyakkuza geçti ve İran ve mısırla görüşmelere başlandı. Terör örgütleri ile mücadele etmek için askeri güç yetersiz kalacaktır. Daha köklü planlı politik stratejiler geliştirilmesi gerekiyor. Türkiye’nin geleceği için adımlar atılmazsa geri dönüşü olmayan bir sürecin içerisine sürüklenmiş olacak.