Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA

Son kararlara son günler

Artık ülkenin ana gündeminde ibre yerel seçimlere iyice dönmeye başladı. Yılın son haftasında başta AK Parti olmak üzere muhalefet tarafı da adayları açıklayacak ve ocak ayının ilk haftası ile de meydanlar iyice hareketlenecek.

Belediye başkanlarının geriye dönük 5 yıl karnesine baktığımızda memnuniyet verici sonuçların yanında özellikle son 11 aydır başta 6 Şubat depreminde yaşanılan asrın felaketi depremin izlerini, yarattığı hasarın ağırlığının uzun bir süre daha gitmeyeceğini görebilmek buruk bir ümitsizlik de vermekte aslında.

Depremin üzerinden 3 ay sonra yaşanılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ülkenin gündeminin hızlıca değişmesi, ardından yaz dönemi ile yaşanılanlar, Merkez Bankası yönetiminde aynı paralellikte kabine de ekonomi rotasındaki değişiklikler ve hızlıca geldiğimiz bir yılın son günleri ile beraber ülke ekonomisinde ki hareketliliğin bir an için durmaması vs.

Böylesi rüzgar gibi geçti denilecek günlerin içleri de dopdolu açıklamalar, beklentiler ile dolu elbet.

Bugünlerde özellikle işverenlerin, çalışanların gözü kulağı açıklanacak yeni asgari ücrette…

Hafta başında 2. kez tarafların biraya gelmesi ile asgari ücret belirleme toplantısının 2. de yapıldı.

Henüz rakam telaffuzu tam yapılmasa da taraflarca önümüzdeki hafta içinde bir karar bağlanarak yeni asgari ücretin açıklaması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni rakamı belirlemek için yaptığı toplantılarda aldığı baz ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durum ile geçim şartlarında ki zorluklar elbette ki en belirleyici karar maddeleri aslında.

Asgari ücretin yıllık olarak açıklanması bekleniyor.

Gözler 3. toplantıya çevrildi.

Öte yandan T.C. Merkez Bankası dün Başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanarak faiz kararını dün açıklayarak, faizi yüzde 40 dan yüzde 42,5 seviyesine yükselttiğini açıkladı.

Yılın açıklanan son faiz kararı piyasalar tarafından mercek altına alındı.

Dolar başta olmak üzere ekonominin yapı taşlarına yön verenlerin özellikle merakla beklediği bu kararın piyasalara etkileşimi de yansımaya başladı bile.

Yazının en başında da belirttiğim gibi yaklaşan yerel seçimler ile daha da etkileyecek olan gündem yeni alınacak olan ekonomik kararların da habercisi olacak aslında.

Dünya piyasaları da bugünden itibaren Noel tatilinde ve yılın ilk günleri hem dünya hem de Türkiye için fazlasıyla gündemi etkileyecek haberler yaşayacak bile.

Haftaya yılın son yazısını. Başlığı şimdiden belli aslında…

Ama haftaya kadar o başlığı değiştireceğim hareketlilik de yok değil aslında...

Beklemek en iyisi diyelim…

İyi hafta sonları temennisiyle…