Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA

İstanbul Ekonomi Zirvesi

Bugün günlerden 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi… Benim de ilk kuruluşun dan itibaren icra kurulunda bulunduğum İstanbul Ekonomi Zirvesi bu sene "Sürdürülebilir Yaşamlar ve Akıllı Şehirler" ana teması başlığında 7. kez düzenleniyor.

08-09 Aralık 2023 tarihlerinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan zirvenin açılışında uluslararası yüksek katılımcılar ve ülkemizin çok değerli sanayici, bilim insanları, iş insanları vs ile 2 gün boyunca düzenlenecek olan panellerde çok önemli konu başlıkları ile görüş alışverişinde bulunulacak.

Bu sene özellikle “Sürdürülebilir Yaşamlar ve Akıllı Şehirler” başlığı altında düzenlenecek olan panellerin ilk günü “Sürdürülebilir Yaşamlar” üzerine dayalı panellere ağırlık verildi.

Zirvede 2 gün boyunca 12 farklı konu başlığında ana temaya dayalı paneller düzenlenecek. 

Zirvenin ilk günü Sürdürülebilir Mobilete ve karbon ayak izi…

Sürdürülebilir gelecek için Sürdürülebilir Sağlık...

Sürdürülebilir Yaşam ve Çevreci Şehirler...

Sürdürülebilirlik ve Turizmde yeni Perspektifler…

Zirvenin ikinci gününde düzenlenecek olan paneller de ise Tedarik Zinciri Yönetimi, Türkiye Avrupa Arasındaki İş Birliği Çalışmaları, Farklı Sektörlerdeki Dijital Dönüşüm,

Avrupa Yeşil Mutabakatı Sürdürülebilirlik Stratejileri, Jeopolitik ve Jeoekonomik Riskler ve Fırsatlar, Sanayi Sektöründe Gelecek Rotası ve Fırsatları panelleri düzenlenecek ve önemli konuşmacılar bu panellerde yer alacaklar.

Ayrıca 20. yılında İTÜ ARI Teknokent başarı hikayeleri de düzenlenecek olan farklı sektörlerde eki dijital dönüşümler panelinde ki bir diğer konu başlığı olarak yer alıyor.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açılış konumları ile başlayacak olan zirvede KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da açılışa katılmak üzere zirvede yer alacak isimlerden.

İstanbul Ekonomi Zirvesi icra kurulu başkanı Abdullah Değer’in de açılış konuşması yapacağı Zirvede küresel liderler, girişimciler, akademisyenler, uzmanlar için uygulanabilecek çözümler önermek için önemli bir platform haline gelen zirvedeki düzenlenecek panellerde uzmanlar, tanınmış uzmanlar, düşünce liderleri oturumlarda bilgilerini, araştırmalarını denetimlerini zirveye katılacak katılımcılar ile paylaşacak.

Paneller bitiminde düzenlenecek olan Altın Değerler Ödül töreni de ayrı bir önem taşıyor. 13 farklı isim ve kuruluş çalışmaları ve zirveye verdikleri desteklerden dolayı ödül alacaklar.

Dünyada özellikle küresel ekonomi açısından Davos çok değerli önemli zirvelere imza attı.

Ama özellikle Covid öncesindeki dönem ile beraber ekonomik çevreler tarafından önemini kaybettiği de bilinmekte.

İstanbul Ekonomi Zirvesi çok güçlü bir marka olmuş bir isim ve zirve düzenlendiği ilk günden itibaren uluslararası platformlarda da ilgi ile takip edilen bir konuma gelmesi başarısını tetikleyen en önemli unsurlardan bir tanesi durumunda.

Bu sebeple yurtdışında da her sene zirvenin önemli bir başkentte yapma kararı alınması ile 28 Eylül’de Berlin’de düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi uluslararası olarak da başarısını Berlin de bu sene göstermiş durumda ve bundan sonra da uluslararası olarak Berlin’de düzenlenmeye devam edecek.

Dünyada düzenlenen çok önemli zirvelerin arasına adını başarısıyla yazdırmış olan İstanbul Ekonomi Zirvesi farklılığını, kararlılığını, uzun yıllar en güçlüler arasındaki yerini fazlasıyla yerleştirmiş durumda.