Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA

Hızlı geldin 2024

Evet yeni yılın, 2024 ün ilk yazısı…

Milyonların merak ettiği asgari ücretin yılın son gününden bir gün önce açıklanması ile girdiğimiz yeni yıl önce emeklilerin başta olmak üzere çalışanları da yakından etkileyecek olan aralık ayı enflasyonu TÜİK verilerine göre açıklanması ve açıklanan enflasyon verilerine göre de SSK, Bağkur emeklisine yüzde 37,56, memur ve emeklisine de 49,3 zam verilmesi kararlaştırıldı.

2023 yıllık enflasyon yüzde 64,77.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yılın ilk toplantısında 2023 ihracatının 255,8 milyar dolar olarak yapıldığını açıkladı.

Enflasyonu vatandaşın hayatından çıkartacaklarını konuşmasında vurgulayarak en yüksek ihracatın İstanbul da yapıldığını belirtti.

Konuşmasında ihracatta Cumhuriyet tarihini rekoru kırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan İhracatta en büyük ortağımız 2023’de AB olduğunu vurguladı.

——

Ve evet bu haftanın bir diğer hızlı gündemi de yerel seçim yarışında gerçek startın

bu hafta verilmeye başlayacak olması…

Önce CHP’nin başta şu an Ak Parti’de olan İstanbul ilçeleri adaylarının bugün

Ekrem İmamoğlu tarafından Haliç kongre merkezinde düzenlenecek olan törende açıklanması, ardından da Ak Parti’de özellikle merakla beklenilen büyükşehir adaylarının pazar 7 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı bilgisi…

Ve AK Parti’nin kalan diğer il ilçe tüm adaylarını da haftaya 15 Ocak’ta Ankara Arena’da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı duyuruldu.

Yarış görüldüğü üzere bu haftaki verilecek aday açıklanmaları ile başlayacak ve Türkiye’nin hep söylediğim asıl seçimi de böylelikle 31 Mart 2024’e kadar yoğun bir şekilde alanlarda, şehirlerde devam edecek.

Türkiye’nin çok değerli yerel yöneticileri var ve bu yöneticilerin 2019’dan bugüne kadar ki karneleri başarı ile dolu.

Bunların başında Peygamberler şehri Şanlıurfa geliyor.

Bölgeyi bilenler bilir. Şanlıurfa bereketli topraklarıyla, geniş tarım arazileri ve güler yüzlü insanları ile en güzel şehirlerimizdendir.

Aynı zamanda zordur da Şanlıurfa.

Şehrin eski tarihi dokusunu korumaya çalışarak son 5 yılda yapılan birbiri ardına önemli projeler ile bugün Şanlıurfa ülkemizin en önemli tarım, tarih ve yaşam kalitesi yüksek bir kenti olmuştur.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibi 5 yıldır yoğun çalışmaları ile kent de birbiri ardına çok önemli çalışmalarda bulunmaya devam ediyor.

Ve kişisel görüşüm de halkın büyük sevgisini kazanan Zeynel Abidin Beyazgül önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde yeniden adaylığının yüksek olacağı bir isim…

Büyükşehir perde başta olmak üzere Vizyon sahibi başkanlar, genç ekipleri ile kentleri yaşam kalitesini yüksek tutacak şekilde çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

Yerel seçimlerde halka, yaşama tutunan projeler hayata geçirmek, yaşanılır kentin yaşam kalitesini artırıcı çalışmalar yapmak çok önemli.

Sahalara inerek vatandaşla sürekli beraber olmak sadece seçim süresince değil her zaman mümkün olmasının anlamını bilen, başkanlar var içimizde.

Onları görebilmek, onların çalışmalarını desteklemek vatandaşlar olarak sahip çıkmak çok değerli.

Tatile giderken yol üzerindeki şehre bir kaç saatinizi ayırıp, hele ki o şehirle ilgili bir kaç ön araştırma da yaptıysanız o şehirde vereceğiz bir mola, bir kaç proje sizden giden bir kaç saat gibi gözükse de sonrasında size iyi gelecek, iyi ki görmüşüz diyeceğiniz bir eylem olduğunu göreceksiniz aslında.

Sadece yaşadığımız ilden, şehirden ibaret olmadığını, o şehirlerinde bizlerin olduğunu yerinde görebilmeyi başarmak inanın çok değerli olduğunu gösterecektir size...

Bulunduğumuz yeri bizler değerli yapabilir, katma değerini en yüksek aşmaya getirebiliriz desteğimizle, inancımızla…

Öylesi değerli, kıymetli bir coğrafya ki ülkemiz sadece görebilmeye çabalamak bile olumlu sonuçla döner yeter mi görebilmeyi, isteyebilmeyi yürekten dileyelim...

Hızını fazla artırmadan güzel gündemler yaşat bize 2024…