Dolar $
32.46
%-0.15 -0.04
Euro €
34.67
%-0.89 -0.31
Sterlin £
40.48
%-0.77 -0.31
Çeyrek Altın
3978.09
%-0.35 -13.96
SON DAKİKA
Son Yazıları

GastroShow İstanbul

28 Haz 2021

Gastronomi açısından lezzet dolu bir haftaya başlıyoruz. Benim de basın komitesi üyesi olduğum GTD (Gastronomi Turizmi Derneği), İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayacak şahane bir organizasyon olan 'GastroShow İstanbul'a imza atıyor.

GastroShow ile gastronomi sektörü paydaşları bir araya getirilerek ticari hacmin artırılması, konferans programlarıyla da Dünya’nın ülkemizin gastronomi kültürüyle buluşması hedefleniyor.

Bugünden itibaren 3 gün sürecek olan GastroShow İstanbul’un Türk yemeklerinin dünya sahnesine sunulduğu bir program olacağı kanaatindeyim. Vakti olanlar online kayıt olmak şartıyla ücretsiz olan bu programlara katılmayı ihmal etmesin. Kayıt İşlemleri: http://gastroshowturkey.com/iletisim Mümkün olduğunca programların tümüne katılacağım.

7 şehir, 7 bölge, 7 ülke teması ile hazırlanan, ülkemizi Dünya'da '' Gastronomi Turizmi "konusunda temsil eden ve Avrupa'nın en büyük fuar ve Konferansı olan ‘GastroShow İstanbul, Türkiye'de pandemi koşulları dikkate alınarak ilk kez açık havada- güvenli turizm sertifikasyonu ile gerçekleşiyor.

Ayrıca bugün GastroShow İstanbul 2021 fuarı kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği "Bursa Sofrası" yemek programına da katılacağım. Buradan şahane bir Bursa yemekleri yazısı çıkar umarım.

Yine önemli gastronomi kentlerimizden biri olan Hatay ilimize ait Gastronomisinin eşsiz tatların sunulacağı bir organizasyonda olacağım. 29 Haziran Salı günü GastroShow Gastronomi Turizmi Fuarı ve Konferansı kapsamında ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Hatay lezzetleri ile ilgili Başkanla konuşup size buradan müthiş bir yazı çıkartacağıma söz verebilirim.

GastroShow İstanbul’un gastronomi açısından ve özellikle de gastronomi turizmi açısından çok verimli geçeceğine inanıyorum. Özellikle gastronomi ve turizm konusundaki duayenler burada olacak ve oturumlara katılacaklar. Yine bu alanda çok özel isimler panelist olup konuşma yapacak. Çok sayıda sektör profesyoneli de fuardaki etkinliklere katılarak B2B iş ilişkileri ve network bağlantısı yapacaklar.

Bu fuarın geçmişi mahiyetinde olan ‘GastroShow Exhibition’, Türkiye ve bölgesinin bir lider gastronomi turizmi fuarı olmakla biliniyor. İlk olarak düzenlendiği 2014 yılından bu yana MICE endüstrisinden oteller, destinasyonlar, etkinlik ve toplantı yönetim firmaları gibi farklı segmentlerde hizmet sağlayıcıların stantlı katılım gösterdiği fuar, her sene binlerce profesyoneli 3 gün süren etkinlik süresince bir araya getirmektedir.

Dolayısıyla pandemiye rağmen sektörün bu fuara ilgi göstereceğini düşünüyorum.

Bu konferansa konuşmacı olarak çok sayıda bürokrat, belediye başkanı, uzman ve iş insanı katılıyor. TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Demsa Group Y.K.Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Vekili Özgül Özkan Yavuz, Gaziantep B.B. Belediye Başkanı Fatma Şahin, İzmir B.B. Başkanı Tunç Soyer, Uzman Doktor Ender Saraç, Güllüoğlu Y.K.Başkanı Nadir Güllü ve inoksan Y.K.Başkanı Vehbi Varlık gibi ismini sayamadığım daha bir çok kişi katılıyor.

GastroShow İstanbul katılımcıları arasında çok sayıda sektör ve pazarda faaliyet gösteren dünyanın en kaliteli gıda ve içecek üreticileri de bulunuyor.  Önemli kurumlar GastroShow’a katılarak Türkiye ve dünyadaki satıcılarla tanışma, yeni anlaşmalar imzalama ve oldukça büyük bir pazarda satışlarını artırma şansına da sahip olacak.

GastroShow katılımcıları bir anlamda Gastronomi-Turizm gıda ve turizm endüstrisinin tamamını temsil ediyor. Ayrıca, lojistik çözümleri ve sağlık ürünlerini de bu fuarda olacak. Bu kadar çok ürünün sergilendiği ve başka yerde bulunamayacak satış yapma ve iş ağı kurma olanaklarının bulunduğu fuarın her yıl binlerce profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapması pek de şaşırtıcı değil.

Dünyaca ünlü şefler, ülkemizin önder şefleri ve gastronomi kanaat önderlerinin bir araya geleceği konferans programı da gastronomi sektörüne bence yeni vizyonlar katacaktır. Gastronomi sektörüne dair tüm merak edilenler tüm sorular bu oturumlarda konuşulacak.

Gastroçadır Alanında Konferans Programı

1. Gün 28 Haziran 2021

Duayenlerin konuşmaları, Şehirlerin Markalaşmasında Gastronomi Turizminin Önemi, Doğa ve Sürdürülebilirlik, Sağlıklı, Lezzetli, Yerel konular.

2. Gün 29 Haziran 2021

Dünyanın En İyileri Konuşuyor, İzmir Mutfağının Tarihsel Gelişimi, Kadın Emeği, Gastronomide Markalaşma, Gastro Talks, Visit İzmir Lansmanı

3. Gün 30 Haziran 2021

Destinasyon Pazarlama Stratejileri, Star Chefs, iş Dünyası - Gastronomi - Unesco - Coğrafi işaret, Gastronomi ve Turizm.

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları