1869 yılında yayınlanan Savaş ve Barış kitabında yazdığı bu sözünde, bir zamanların fakir Rusya'sında yokluk ve savaş yıllarında, halkına verilmeyen değeri görüp çaresiz insanların mutsuzluğunu kaleme alırken nasılda bugünlere gönderme yapmış Tolstoy…
Türkiye'nin yüzölçümünün %66'sı 1.ve 2. derece deprem bölgesinde yeralmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan nüfus, toplam nüfusun %71'ini oluşturup yüksek sismik risk altındadır.
Gabriel García Marquez (1927-2014) tüm Latin Amerika'da Gabo lakabıyla bilinen Nobel Edebiyat Ödüllü Kolombiyalı yazar, romancı, hikâyeci ve oyun yazarıdır.
O yaşasaydı, Afrika rüyası gerçekleşir miydi bilmiyorum. Ancak savaşını verdiği fikirleri uğrunda ölmesi onu bir efsane yapmıştı.
Üzülerek itiraf etmek zorundayım, beklediğimiz İstanbul depremi kesinlikle olacak. Hem de hiç kimsenin beklemediği bir anda ve yakın bir zamanda…
Sanırım 1984 yılıydı henüz 9 yaşındaydım. Babam, Capablanca'nın satrancın esasları kitabı ile satranç tahtasını masanın üzerine özenle bırakmıştı. Taşları dizerken dikkatlice kitaba baktığımızı hatırlıyorum kardeşimle.
Bu kitabı her elime aldığımda aklıma hep yaramazlık yaparken hayatını daha dolu yaşayan ancak sonraları yaşama sevinci ölen Zeze'nin üzüntü ve kaygıdan hasta oluşu gelir. Şeker Portakalı, Brezilyalı yazar José Mauro de Vasconcelos'un tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran 1968 tarihli dram ve çocukluk romanıdır.
Orwell'in yazım tarzındaki farlılık Dünya tarafından kabul görürken, 70-80 yıl öncesinden bize yazarken yol gösterdiği pek çok gelişmeyi şuan maalesef yaşayarak tecrübe ediyoruz. Dünya teknolojik olarak değişse de aslında insanların olaylara gösterdiği tepkilerde değişen fazla bir şey yok.