Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA

Ekonomi kurulu kurulmalı

Emekliye zam ve memura yüksek zam oranı söylentileri sonrası piyasalar yeni fiyatları fiyatladı fakat sonuç üzücü oldu.

Faiz önemli oranda yükseltildiği halde Dolar Türk Lirası arasındaki denge çok oynamadıysa o zaman bir düşünmek gerek, nerede hata yapıyoruz diye!

Avazımın çıktığı kadar yüksek sesle söylemek istiyorum: "Hepimiz aynı gemideyiz, bir an önce çözüm odaklı stratejiler uygulanmalı. Pandemi zamanında nasıl hepimiz aynı gemideyken ülkenin önde gelenleriyle pandemi kurulu kurulduysa, bu kez yine zor günler geçiriyoruz ve yine hepimiz aynı gemideyiz dolayısıyla ekonomi kurulu kurulmalı." Ekonomi alanında başarı elde etmiş isimler bir araya gelip ortak kararlar alıp stratejik adımlar atılmalı.

Bu ülkede üretime dayalı teşvik gelmedikçe kimse çok büyük toparlanma beklemesin.

Afrika ya Afrika! Afrika'ya gidişlerimde durumu daha iyi olan yerlerde halk kendi ürünü kendi üretiyor ve fazlasını satıyor. Üretim yapan halkın durumu üretim yapmayan halka göre çok çok çok daha iyi. Bu bile kendi üretimini yapan ülkenin zor durumda olmayacağını gösteriyor. Madem sıkıntıdayız, herkes elini taşın altına koysun. 

Türkiye tarım ve hayvancılık ülkesi, eski değerlerimize dönmeliyiz. Öyle bir hale geldik ki köylülerimiz bile domates, salatalık gibi sebze ihtiyaçlarını gidip şehirden karşılar oldu. Bu ülkede tarım 2000'li yıllara göre çok kötü bir vaziyet aldı. Türkiye'de 922 ilçe var, her kaymakamlığa 3 tane traktör verelim, her gün bir köyü sürsün bak nasıl düzelir ekonomi...

Mazot desteği veya kredi desteği işe yaramıyor borçlardan dolayı çiftçiler elindekilerden de oluyor. Dolayısıyla bu konuda gerekli adımların bir an önce atılmasını öneriyorum.

Ev fiyatları ve araba fiyatlarıyla oynayanların ümüğü sıkılacaktı, halk bunu bir an önce görmek istiyor.

Gözleri hiç görmeyen özel birey bir arkadaşım bana biraz önce çok ilginç bir şey söyledi. Uygun bir ev bulmuş ve aramış. İnanabiliyor musunuz? Ev sahibi yerlilere ev vermeyeceğini söylemiş. Sefaköy Küçükçekmece'de bu ev sahibi. Çok şaşırdım. Cidden, göçmen, ev kiraları ve tüketim enflasyonun üzerine bir an önce gidilmesi gerekiyor. Vekillerin kapsamlı bir çalışma yürütüp sahayı iyi analiz etmeleri önemli, toplum ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor.