Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA

Apple'ın iOS 18'de Yeni Siri özellikleri

iOS 18'deki Siri'nin yapay zeka sayesinde 'daha konuşkan ve çok yönlü' olacağı söyleniyor Apple'ın WWDC 2024 etkinliği ve beraberindeki iOS 18 tanıtımı hızla yaklaşırken, Apple'ın ne tür yapay zeka özellikleri sunabileceği konusunda spekülasyonlar artıyor ve yeni bir rapor bize birkaç önemli ipucu daha veriyor.

New York Times'tan (MacRumors aracılığıyla) gelen bu rapor, Siri'nin yükseltilmiş bir versiyonunun iOS 18'in merkezinde yer alacağını söylüyor. Siri'yi ChatGPT'ye karşı daha yetkin bir rakip haline getirme çabaları görünüşe göre bir yıldan uzun bir süredir devam ediyor.

New York Times''a göre yeni ve geliştirilmiş Siri "daha konuşkan ve çok yönlü" olacak ve her seferinde bir soruya yanıt vermek yerine sohbetleri sürdürmede daha iyi olacak. Apple'ın, Apple Car'dan vazgeçilmesinin nedenlerinden biri olan Siri'nin geliştirilmesine ekstra kaynak aktardığı söyleniyor.
Ancak raporda Siri'nin ChatGPT sohbet robotuyla doğrudan rekabet etmeyeceği, bunun yerine zamanlayıcılar, takvim randevuları ve listeler de dahil olmak üzere halihazırda yaptığı işlerde daha iyi olacağı belirtiliyor. Dijital asistan aynı zamanda metin mesajlarını da özetleyebilecek.
Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı öncesinde duyduğumuz yapay zeka ile ilgili tüm farklı Apple söylentileri arasından seçim yapmak biraz zorlaşıyor. Kesin olarak bildiğimiz tek şey, Apple'ın yapay zeka konusunda istekli olduğu ve bazı önemli duyurular yapacağı.

Apple'ın en güvenilir duyumcularından biri olan Bloomberg'den Mark Gurman, sosyal medyada bu yükseltmelerin nasıl çalışacağına dair bir paylaşımda bulundu: Gurman, Apple'ın yerel, cihaz üzerinde çalışma ve bulut işleme için kendi bünyesinde LLM'ler (Büyük Dil Modelleri) geliştirdiğini söylüyor.

Daha sonra üçüncü taraf bir sohbet robotunu yazılımına entegre edecek: OpenAI'den ChatGPT ya da daha önce duyduğumuz gibi Google Gemini. Gurman "arama ile aynı oyun kitabı" diyor yani Siri web'de arama yapabilirken, Apple'ın gerçek arama işini yapmak için Google ile bir ortaklığı var. Yapay zeka için de benzer bir şey bekliyoruz.

YouTube Music için bir başka büyük yapay zeka özelliği yolda olabilir, ancak Spotify'ı yenebilmesi için önünde uzun bir yol var.

Yapay zeka özellikleri, bize daha kişiselleştirilmiş dinleme deneyimleri sunan en iyi müzik akışı hizmetlerinde giderek daha fazla ortaya çıkıyor. Ve şimdi YouTube Music de Google Gemini tarafından desteklenen yeni bir özellikle bu mücadeleye katılıyor olabilir.

İlk olarak Android Authority tarafından bildirildiği üzere, YouTube Music hesabınız üzerinden müzik çalması için Gemini'ye komut vermenizi sağlayacak bir Gemini uzantısı YouTube Music'e doğru yola çıkmış gibi görünüyor. Ayrıca görünüşe göre müzik ararken keşif ve arama sonuçlarını da iyileştirecek. Yeni özellik henüz kullanıma sunulmamış olsa da, şu anda test ediliyor ve Android Authority onu etkinleştirmenin bir yolunu buldu.

İlk raporunda yer alan bir demo videosunda, Android Authority katılımcısı ve bilinen sızdırıcı Assemble Debug, Google uygulaması v15.17.28.29.arm64'te YouTube Music için Gemini uzantısını kurdu.

Kurulduktan sonra, katılımcı Gemini'den bazı müzikler çalmasını istemek için sesli komutlar kullandı ve Gemini oradan sonuçları YouTube Müzik'te aramak için sihrini kullandı. YouTube Music uygulamasına sahip değilseniz, Gemini YouTube web uygulamasından müzik çalacaktır.

Sızıntı yapan kişi ayrıca X'e (eski adıyla Twitter) giderek Gemini Apps Yardım sayfasından, YouTube'u Gemini aracılığıyla başlatmak için kullanılabilecek bir dizi komutu listeleyen ekran görüntülerini ortaya çıkardı.

Standart sesli istekler arasında 'Bana biraz rock müzik göster', '[sanatçı]'nın [şarkı adı]'nı bul' ve '[sanatçı]'nın [şarkı adı]'na benzer şarkıları ara' yer alıyor. Android Authority'ye göre, YouTube Music uzantısı etkinleştirildiğinde Gemini, çalma listeleri ve dinleme geçmişi gibi hesap verilerinize erişerek daha rafine sonuçlar üretecek.

Yaklaşan Google I/O 2024'te yeni Gemini güncellemelerinin açıklanması muhtemel olduğundan, etkinlikte resmi olarak duyurulmasını bekliyoruz. Google'ın müzik uygulamalarıyla yapay zeka entegrasyonu için yeni bir adım olabilir, ancak Spotify'ı yakalamak için biraz daha fazlasını yapması gerekecek.