Thomas Hobbes 1588 yılında İngiltere'de erken bir doğum sonrası dünyaya gelmiştir. Babası , fakir, önemsiz, kavgacı, eğitimsiz bir köy papazıdır. 16 yaşında Thomas'ı ve ailesini terk etmiştir. 4 yaşında okuma yazmayı öğrenen Thomas'a amcası sahip çıkmış ve iyi bir eğitim almasını sağlamıştır.
Eğer hukuk denen yasal adalet mekanizması olmasaydı, şüphesiz en büyük mafya devlet olurdu… Ancak hukuk var! Kanunlar var! Kanun adamları var! O zaman mafya nasıl var olabildi?
Thomas Paine, hem 1776 Amerikan devriminde, hem de 1789 Fransız devriminde aktif bir rol oynadı. Fransa'da 10 ay hapis yattı ve gardiyanların beceriksizliği sayesinde kıl payı giyotinden kurtuldu. Herkes ateist olduğunu düşünüyordu ancak o deistti.
Gazetelerde en ciddi ilgimi çeken haber, Kolombiya'dan geldi. Halkın duvara yazdığı yazı her şeyi özetliyordu. "Fakire ekmek yoksa zenginde de huzur olmayacak …"
Machiavelli, Floransalı düşünür devlet adamı, İtalyan Rönesans hareketinin önemli figürleri arasındadır. En önemli eseri olan Prens'in pek çok okuru, onun gaddarlar için bir kişisel gelişim kitabı olmasını bekler. Ancak bu kitap bundan çok daha derindir.
Albert Camus 1947 yılında Veba romanını yazdığında elbette ki 2019 yılında Dünyanın başına bela olan Covit -19 ile bir bağlantı kurabileceğimi düşünmemişti. Ancak ben bu gün ısrarla bir bağlantı kurmaya kararlıyım.
George Orwell'in kült kitabı 1984, yazarın geleceğe ilişkin bir kâbus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır.
J.P.Sartre'ın fenemenolojik ontoloji denemesi olan "Varlık ve Hiçlik"; yaşanılan çevreye ve olaylara tarafsız kalma veya sorumsuz davranabilme ihtimalini reddeden kararlılığını anlatan başyapıtını 1943 yılında kaleme aldığında, okuyanların çoğu aslında ne demek istediğini anlayamamıştı.