Deprem , dünyanın insanları cezalandırmak için kullandığı bir yöntem midir?
Bu hafta , Celal Şengör'ün başlattığı bir tartışmayı derinleştirerek aslında bitmeyen ve sürekli farklı şehirlerde , ülkelerde artarak devam eden yangınlar , gezegenimizi Venüs'e mi dönüştürecek , irdelemek istedim .
Bu gün farklı bir açıdan yorumlamak istediğim yakarak yok etmenin felsefesini, karşılaştığımız büyük felakete bir kök sebep arayışı olarak değerlendirebilirsiniz.
Immanuel Kant 1724 tarihinde doğmuş, Alman felsefesinin kurucu isimlerinden biri olmuş ve felsefe tarihinin kendisinden sonraki dönemini belirleyici olarak etkilemiştir. Eleştirel felsefenin babası olarak kabul edilir.
IKIGAI için yaşlanırken genç kalma felsefesi de diyebiliriz aslında. Kabaca 'hep meşgul kalarak mutlu olma" olarak çevrilen bu Japonca kavram logoterapiye benzese de onun bir adım ötesindedir.
Einstein'a konferanslarda öğrencilerin sıklıkla sorduğu soru: Tanrı'ya inanıyor musun, olmasına rağmen o her seferinde aynı cevabı vermiştir. 'Spinozanın Tanrısına inanıyorum…'
Dante Alighieri, 1265 yılında Floransa'da doğar. İtalyan ozan ve siyasetçi olarak kabul edilir. En iyi bilinen eseri ahirete yapılan bir yolculuğu anlattığı ilahi komedyadır. Bu eseri Cehennem, Araf, Cennet isimlerinde üç ciltten oluşmuştur .
J.J.Rousseau, 1712 yılında Cenevre'de doğar. Babası Isaac bir saatçidir ve Topkapı sarayında saat tamirciliği yapmıştır.