Dolar $
32.45
%-0.2 -0.06
Euro €
34.79
%-0.54 -0.18
Sterlin £
40.62
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3990.58
%-0.04 -1.62
SON DAKİKA
Son Yazıları

Albayrak'tan beklenen…

10 Nis 2019

Türkiye son üç senede deyim yerindeyse alacakaranlık kuşağında yaşadı... Ve gerçek şu ki sistem değişikliği sonrası gerçekleştirdiğimiz ilk seçimle tünelden çıktık.. Bu nedenle seçimin genel değil yerel ölçekte olması değil ilk sorgu olması önemliydi. Nitekim ardından yaşanan tartışmalar bu gerçeği önümüze taşıdı.

Meslek hayatım boyunca seçim süreçlerinde ideolojik tercihler ne kadar ağır basarsa bassın seçmenin sandığa mutfağından yansıyan sesle gittiğine tanık oldum. O bakımdan rahatlıkla söyleyebilirim ki, Ak Parti’nin başarılarla geride bıraktığı 17 senenin ardından girdiği son seçim kampanyası içinde ne kadar derin işlenmiş olsa da ‘milli hassasiyetler’ ve ‘beka meselesi’ yanında ekonomik sıkıntılar, beklentiler etkili oldu..

Bu bakımdan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün yapacağı açıklamalar, reform programı planı fevkalade önemli. Elbette kimse bakandan sene sonunda dolar fiyatı ne olacak, faizler hangi seviyede dengeye gelecek, enflasyon ne noktada fren yapacak türünden soruların cevabını beklemiyor. Albayrak yakın zamanda bu soruların kısa vadede nasıl seyir izleyeceğine dair beyanlarda bulundu. Hedefler beş aşağı beş yukarı belli. Bugün sıradan vatandaştan bankacısına sadece bizim değil uluslararası finans çevrelerinin bakandan beklediği; ekonomi alanında istikametini kaybetmese de rotadan çıktığı hissi veren Türk ekonomisini gerçeklere sırtını dönmeden acısına tatlısına bakmadan gerekli bütün kararları alma kararlılığında olduğunu göstermesi. O bakımdan kritik bir gün bugün.

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları