Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA

G4S günü yoğun katılımla gerçekleşti

Küresel boyutta deneyimi ve Türkiye'deki 30 yılı aşkın tecrübesiyle G4S, Cumhuriyetimizin 100. Yılında lojistik sektörüne yön verecek bir etkinliğe imza attı.

7 Aralık 2023 tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen G4S Gününde lojistik ve tedarik zinciri güvenliği alanında güncel konular konuşuldu. Lojistik ve güvenliğin birbirinden ayrılmaz bütünlüğüne yapılan vurguyla, katılımcılar sektördeki en kritik konuları ele aldı. G4S Genel Müdürü Kağan Gümüş, “gelecek geldi” diyerek dijitalleşme ve teknolojik ilerlemenin hayatımızın her alanına temas ettiğine değindi.

Etkinlikte, dijital çağın getirdiği yenilikler ve meydan okumalar birlikte ele alındı. Bu amaçla akademi, sivil toplum ve sektör temsilcileri konuşmalar yaptılar. Küresel ve yerel düzeyde tedarik zincirlerinde meydana gelen değişiklikler ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan güncel güvenlik ihtiyaçları ele alındı. Pandemi, uluslararası konjonktürde yaşanan güvenlik sorunları, iklim değişikliği, siber saldırılar gibi iç ve dış güvenlik tehditlerine detaylı şekilde yer verilen G4S Dünya Güvenlik raporu hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. İlaveten, TAPA Sertifikasyon Süreci ve bunun lojistik güvenliği için önemi vurgulandı.

İlk oturumda, ‘Lojistik Sektöründe Güvenlik, Dijitalleşme ve Yapay Zeka’ konusu ele alınırken, ikinci oturumda ‘Küresel Lojistik, Ekonomi ve Güvenlik’ üzerinde duruldu. Üçüncü oturumda, ‘Lojistik Sektöründe Entegre Güvenlik Çözümlerine değinildi ve dördüncü oturum ‘Endüstriyel Tesislerde Yeni Nesil Güvenlik Çözümlerine ayrıldı.  

Günümüzde işletmelerin gücü ve etkisi sadece ekonomik büyüklükle ölçülmüyor. Sosyal Sorumluluk bilincine sahip ve bu yönde çalışmalar yürüten firmaların sağladığı toplumsal fayda ve farkındalık önem arz ediyor. G4S Gününde, bu vizyon ve sosyal sorumluluk bilinciyle, “Türkiye’nin Kadına Şiddeti Önleme Projesi” hakkında bilgi verildi. G4S, kendi çalışma alanında da paralel bir farkındalık yaratma gayretiyle önemli bir Projeye imza atıyor.

Bu etkinlikle sektöre bilgi ve vizyon kazandırmaya çalışan G4S, lojistiğin geleceğine yön vermek ve lojistiğin güvenliğini sağlamak için çalışmalarını anlattı.  Tedarik zinciri güvenliği vizyonunu ve tedarik zinciri güvenliğinin geleceğine dair yaklaşımını anlatan G4S bu konuda çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi.