Dolar $
32.89
%0.17 0.05
Euro €
35.34
%0.62 0.21
Sterlin £
41.66
%0.18 0.07
Çeyrek Altın
4030.33
%0.42 16.61
SON DAKİKA

Her şeye rağmen

Ekonomi çevrelerinde bu haftanın kritik beklentisi FED faiz kararı idi. Kritik bir açıklama olarak beklenildi ve FED politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyeceğini yaptığı açıklama ile belirtti. Ayrıca FED 2024 için bir indirim yapacağını belirtse de 2025 için daha fazla indirim sinyali de verdi.

Faiz kararının sabit tutulması kararı oy birliği ile alınan FED, Mart 2022 den bugüne 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmış da oldu.

Bu arada dün yapılan açıklamada TC Merkez Bankası toplam rezervleri 7 Haziran haftasında bir önce ki haftaya göre 2 Milyar 504 milyon dolar artışla 146,2 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış oldu belirtildi. Evet piyasalarda, ekonomi çevrelerinde bu haftanın özeti bu şekilde. Şimdi bırakalım hepsini bir kenara ve Kurban Bayramı için son 2 gün e girmiş olan ülkemizde yoğun bir iç turizm ile beraber ciddi bir turizm hareketliliğine bırakalım başlıkları. Evet yarın arefe ve ertesi günde uzun Kurban Bayramı tatilinin de ilk günü.

Bugünden hatta hafta ortasından beri başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde ciddi bir tatil göçü başladı bile. Bayramla beraber yaklaşık 38 milyon kişi yollarda olması bekleniyor. Yollarda yoğun trafiğe karşı önlemler alınmış durumda açıklaması yapıldı, karayollarınız ne kadar bu yoğun yükü kaldırabilecek dersek de elbette ki fazlasıyla hazırız açıklamaları yapılmaya çoktan başladı bile. Bir şehrin en büyük sorunlarının başında gelir çoğu zaman trafik. Şehrin her bir köşesinde özellikle büyük metropollerde ki ana sorundur aslında.

Bu yoğunluk özellikle uzun tatillerde, bayramlarda ülke genelinde şehirlerarası yollara da yansıdığında ciddi sıkıntıları da peşi sıra getirmekte. Büyükşehirlerde ki yoğun trafiğe karşı gerekli tedbirlerin alındığı sık sık açıklanmakta ilgili birimler tarafından. Özellikle devam eden vize sorunundan dolayı yurtdışı turlarında ciddi bir düşüşle beraber vizesiz ülkelere de ciddi bir talep söz konusu durumda. Tabii ki eski bayramlar çok geride kaldı.

Gelenekselliğin, bayram heyecanının dışına çoktan çıkılmış durumda. Sıcak yaz günlerinde bayramın adı artık tatil anlamına gelmekte. Her şeye rağmen biz yine de ağzımızın tadının hiç bozulmayacağı, çocukluk günlerimizin bayramları dileğini hep hissedelim, söyleyelim.

İyi Bayramlar güzel ülkem…