Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Enerji Pazartesi 15 Ocak 2024 19:32

KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN YENİ MİLLİ ÇÖZÜMLER GELİYOR

Milli hücre, pil ve bataryalarla ihracat kapısını açan ASPİLSAN Enerji, yeni ürünlerle bu başarıyı taçlandırmayı hedefliyor.

Kesintisiz enerji için yeni milli çözümler geliyor

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, 2023'ün depremle başlayan, ekonomik zorluklarla devam eden bir yıl olduğunu, bunun yanında şirket olarak üretimde çeşitlilik sağlayıp yeni ürün ihracatlarıyla seneyi kapattıklarını söyledi.

Deprem felaketinin kazandırdığı tecrübelerle yeni ürünler geliştirdiklerine işaret eden Özdemir, bu ürünlerle 2024'te piyasada yer almayı hedeflediklerini bildirdi.

Ürettikleri lityum iyon pilleri Ortadoğu ve Avrupa'ya pazarlayarak ihracat başarısı yakaladıklarına değinen Özdemir, pil üretimi ve ihracatıyla Türkiye'de bir ilke imza attıklarını vurguladı. Bunun yanında pil hücrelerini Amerika pazarına ihraç edebilmek için taşımacılık sertifikasyon süreçlerini tamamladıklarını dile getiren Özdemir, bundan sonra ihracatta rotalarının Amerika olacağını ifade etti.

Enerjinin yatırımcının ilgisini çeken, çok fazla ihtiyaç barındıran bir alan olduğuna dikkati çeken Özdemir, elektronik devre tasarımlarında kullanılan hücrelerden megavatlar seviyesine kadar uzanan taşınır veya sabit enerji depolama çözümlerine ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

ASPİLSAN Enerji'nin taşınır enerji depolama sistemleri ve telekomünikasyon bataryası gibi bazı sabit çözümlere yönelik ürün ve tasarımları olduğunu anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Bu yöndeki tasarımlarımız devam edecek. Deprem bize şunu gösterdi, insanlar barınma ve beslenme gibi ihtiyaçlarını bir süre erteleyebiliyorlar, ancak deprem anının koordinasyonu aşamasında yetkililer ve yakınları ile iletişimin kesintiye uğramasına tahammül edemiyorlar. Acil durumlarda şebekenin sağlıklı şekilde çalışması, haberleşme cihazlarının çalışması, hastane ve sağlık kliniklerinde cihazların çalışması gereksinimleri var.

Bunları saydığınız zaman irili ufaklı farklı enerji gereksinimlerine sahip, farklı kapasitelerde depolama birimlerinden bahsediyoruz. Biz de bu alanda ülkemizin ve dünyanın ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Ürettiğimiz hücre, enerji yoğunluğu yüksek olduğu için taşınabilir enerji sistemleri olarak ihtiyaçlara cevap verme anlamında tercih edilen bir ürün. Bunun yanında enerji yoğunluğu nispeten düşük ama biraz daha ağır sistemler ise sabit depolama sistemleri için uygun."

Milli ürünler yeni sektörlere giriş yaptı

Ahmet Turan Özdemir, askerin üzerinde taşıdığı, araç üstünde yer alan, deniz platformları, denizaltı platformları, kara platformları, hava ve uzay platformları, rüzgar ve güneş enerjisi sistemlerinde kullanılan bataryaların farklı tip, kapasite ve karakteristiklere sahip olduğunu söyledi.

Özdemir, hammaddeden pile, pilden bataryaya, bataryadan sisteme, pakete kadar oluşturdukları ürünler yanında müşterilerin güvenlik, bütçe, kullanım yeri ihtiyaçlarını dikkate alarak piyasadan sağladıkları farklı hücrelerle batarya tasarımlarına imza attıklarını ifade etti.

Özdemir, denizaltılardan uçaklara kadar çok farklı ortam ve şartlarda çalışan bataryalar yaptıklarını belirtti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR