Dolar $
32.51
%0.1 0.03
Euro €
34.95
%0.36 0.12
Sterlin £
41
%0.52 0.21
Çeyrek Altın
3941.2
%-1.11 -43.67
SON DAKİKA
Enerji Salı 09 Ocak 2024 17:17

ESCON ENERJİ ÜÇ KAT BÜYÜDÜ

İklim değişikliğiyle mücadele alanında farkındalığın artması ve enerji maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte şirketler enerji verimliliği alanındaki yatırımlarına hız verdi.

ESCON Enerji üç kat büyüdü

Değişimi dikkate alarak iş modelini dönüştüren ve işletmeleri karbon nötr hale getirmeye odaklanan Türkiye’nin ilk ve tek global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji, bunun neticesinde 2023 yılında dolar bazında üç kat büyüdü. Yeni dönemde iç pazarın yanı sıra başta Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere dış pazarlara da ağırlık vereceklerini ifade eden ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, bu yıl gelirlerinin yüzde 25’ini, üç yıl içinde ise yüzde 50’sini yurt dışından elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, “Paris Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde belirlenen hedefler de şirketlerin bu alanda kendilerine yeni bir yol çizmeye başlamasını sağladı. Çünkü şirketler emisyonları azaltmanın yalnızca dünyamızın değil işlerinin sürdürülebilirliği için de şart olduğunu, ticaretin bu doğrultuda şekillendiğini açıkça gördü. Bu nedenle 2022 yılı itibarıyla yatırımlar hız kazanmaya başladı. ESCON Enerji olarak biz de bu süreçte gerek deneyimimiz gerekse sunduğumuz hizmetlerin çeşitliliği sayesinde şirketlere yol arkadaşlığı yaptık. Ayrıca iş modelimizi dönüştürerek, işletmeleri karbon nötr hale getirmeye odaklandık. Karbon nötr olmayı hedefleyen şirketler için tek noktadan tüm hizmetleri alabilecekleri (one stop shop) bir adres olduk. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını da özellikle 2023 itibarıyla almaya başladık ve ciromuzu bir önceki yıla göre dolar bazında üç kat artırdık” dedi.


ABONE OL