Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Enerji Cuma 19 Ocak 2024 15:56

EKOS ELECTRİC'TEN BALIKESİR'DE YENİ ÜRETİM TESİSİ

Elektrik enerjisinin sürdürülebilir dönüşümüne yenilikçi bakış açısı ve üretim gücüyle eşlik eden EKOS Electric, Balıkesir'de kiraladığı 5 bin metrekare kapalı, 2 bin metrekare açık alana sahip olan yeni üretim tesisini faaliyete geçirdi.

EKOS Electric'ten Balıkesir'de Yeni Üretim Tesisi

Köklü tecrübesi, üretim gücü ve yenilikçi bakış açısıyla geleceğin enerjisine yön veren EKOS Electric, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde kiralamış olduğu tesiste üretime başladığını duyurdu. 5 bini kapalı 2 bini açık olmak üzere toplamda 7 bin metrekare alana yayılan yeni fabrikada orta gerilim anahtarlama ekipmanları ve koruma kumanda panosu üretimine sağlayacağı kapasite artışının yanı sıra alçak gerilim güç panosu üretimine de başlayacak. 

“Türkiye’den çıkan asırlık bir global marka olmayı önemsiyoruz”

Enerjinin büyük bir dönüşüm yaşadığını belirten EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, “Elektriğin öneminin gittikçe arttığı günümüzde elektrik ihtiyacının olduğu her yerdeyiz. Türkiye’den çıkan asırlık global bir marka olmak en önemli hedefimiz. Bu hedefe biraz daha yaklaşmak için yeni yatırımlarla üretim kapasitemizi artırmaya devam ediyoruz. Toplamda 7 bin metrekare alana yayılan yeni üretim tesisimizde üreteceğimiz ürünlerle 2024 yılında 70,8 milyon USD satış rakamını yakalayarak yaklaşık %70,6’lık bir artış sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yeni tesisimizle birlikte istihdamımızda yaklaşık %15’lik bir artış olacak. Artan üretim kapasitemiz ve dünyanın pek çok noktasına ihraç ettiğimiz ürünlerimizle farklı coğrafyalara da açılarak büyümeyi hedefliyoruz.

Trafo fabrikası da geliyor 

3 kıtada 5 ayrı yerleşkede bulunan üretim tesislerine yenilerini eklemeye devam edeceklerini belirten Akbaş, 2024 yılının 1. çeyreğinde trafo fabrikalarını da faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Senelik 2 bin adet trafo üretim kapasitesi bulunan tesis 7.862 metrekare alana yayılacak. Trafo fabrikası hakkında da açıklamalardan bulunan Tarık Akbaş, “Trafo fabrikamızla birlikte üretimimizi çeşitlendirecek ve kapasitemizi artırma konusunda önemli bir adımı daha tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı. 


ABONE OL