Dolar $
32.5
%0.08 0.02
Euro €
34.95
%0.35 0.12
Sterlin £
40.96
%0.47 0.19
Çeyrek Altın
3939.31
%-1.16 -45.53
SON DAKİKA
Enerji Cuma 12 Ocak 2024 11:48

AKSA ENERJİ SENEGAL'DE SANTRAL KURACAK

Aksa Enerji, Senegal'in Saint Louis şehrinde 255 megavat kurulu güçte yeni bir doğal gaz kombine çevrim santralinin kurulumu için çalışmalara başladı.

Aksa Enerji Senegal'de santral kuracak

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aksa Enerji 8 ülkedeki 13 santral yatırımıyla 2 bin 700 megavattan fazla kurulu güce sahip bulunuyor.

Aksa Enerji, grup şirketlerinden Aksa Global Investments B.V.'nin bağlı ortaklığı NDAR Energies SA’nın Senegal’in Saint Louis şehrine 255 megavat kurulu güçte yeni bir doğal gaz kombine çevrim santralinin finansmanı, kurulması, işletilmesi ve sahip olunmasına yönelik çalışmalara başladı.

Aksa Enerji, NDAR Energies SA'nın hali hazırda Senegal Cumhuriyeti'ne ait elektrik kurumu Senelec ile imzalanmış olan 25 yıllık avroya endeksli sözleşmenin tarafı olduğu ve bu sözleşme kapsamında kurulacak santralde üretilen elektriğin 25 yıl süreyle avroya endeksli fiyattan garantili olarak Senelec'e satışının gerçekleştirileceğini Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaştı.

Gana, Mali, Madagaskar ve Kongo’dan sonra Afrika kıtasındaki açılımına Senegal ile devam eden Aksa Enerji, gerçekleştireceği bu yatırımla Senegal'in kendi ürettiği doğal gazdan elektrik üreten ilk santral projesine imza atacak.

Üretim portföyünde coğrafya ve kaynak çeşitliliğini artırmayı öncelikleri arasında konumlandıran Aksa Enerji, 2015'ten bu yana Afrika'da gerçekleştirdiği enerji santrali yatırımlarla kıtanın kalkınmasına güç veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Cemil Kazancı, Aksa Enerji’nin globalleşme yolculuğuna başladığı Afrika kıtasının şirketin "Sürdürülebilir Yüksek Büyüme" ve "Globalleşme" stratejisinin önemli bir bileşeni olduğunu kaydetti.