Yenilenen teknoloji ve yatırımlar
Deprem korkusu ile beraber büyük şehirlerden kaçış haberlerine bugünlerde sıkça rastlıyoruz. Bu duruma tabii özellikle son yıllarda konut fiyatlarında özellikle de yüksek kira artışları da yeni arayışlara veya büyükşehirlere yakın illere, kasabalara yönlendiriyor insanları. Avrupa da özellikle bunun çok örneği de var.
Aslında konut fiyatları yüksek olan örneğin İsviçre’de, Lüksemburg’da. Yan ülkelerde Almanya’da, Fransa’da, Belçika’da evi olup sabah işinin olduğu ülkeye gelip akşam yeniden kendi evinin bulunduğu ülkeye gidenlerin sayısı oldukça fazla.
İşte son yıllarda da hem deprem korkusu hem de yüksek kiralardan kaçanların özellikle tercih ettiği illerin başında İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Kırklareli geliyor.
Hem doğal alanlarının çeşitliliği hem de temiz havasıyla Kırklareli hem tüketicinin nemde inşaat yatırımcısın tercih ettiği bir il.
Doğanın dokusuna uygun konutlarda sıklıkla bu bölgede bulunuyor.
Bunlardan bir tanesi de Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi sloganıyla yapımı süren Yeşil mahalle…
Yeşil Vadi imzalı projede yer alan bungalov evler Kırklareli’nin Yıldız Dağlarıyla çevrili Elmacık köyüne komşu bir lokasyonda.
Sosyal donatı alanları, farklı ahşap mimarisi ve eşsiz doğası ile dikkat çeken Yeşil Mahalle 168 bungalov evleri ile İstanbul’a 120 dakikalık uzaklığı ile doğanın içinde her alanda güvenli farklı bir konut projesi…
………..
Her geçen gün ilerleyen teknoloji her alanda olduğu gibi ilaç sektöründe de farklılıklar yaratmaya devam ediyor.
İlaç sektörünün en önemli firmalarından Sanofi de toplamda 1 milyar euroyu aşan yatırımlarıyla Türkiye’nin ilaç sektörüne farklı teknolojileri kazandırırken yerel üretimiyle de ülke ekonomisine her yıl 110 milyon Euro katkıda bulunuyor.
Teknolojik yatırımlarıyla üretiminde de bir ilke imza aran Sanofi Lüleburgaz tesislerinde 3 yıllık bir hazırlık dönemi sonrası artık 3 katmanlı bir tablet üretim teknolojini ile üretimine devam ettiğini açıkladı.
Bu 3 katmanlı tablet ilaç üretimin bir diğer özelliği de Sanofi Türkiye ülke başkanı, Ortadoğu temel ürünler başkanı Cem Öztürk ün de açıkladığı gibi dünyada sadece 8 ilaçta bulunan bir üretim teknolojisi ile üretimin yapılması Türkiye içinde ilaç üretiminde bir ilk demek.
65 yıldır üretimde olan Sanofi’nin hastanın yaşam kalitesini ileriye taşıyan teknolojisi ile yılda 110 milyon euroya ulaşan yerel üretimi ile ülke ekonomisine katkının da her geçen gün artması ayrı bir gurur verici.
Sanofi’nin bu teknoloji transferi, yatırımla birleşerek ilk kez kazandırılan Geomatrix teknolojisi 3 katmanlı ilaç üretimini mümkün kılan bir teknolojik alt yapıyla sağlanıyor.
Fark yaratan bu teknoloji sayesinde istenmeyen ilaç yan etkilerin de en aza indirilmesi hedefleniyor.
…………..
Aslında yaşamın her alanında yer alan teknoloji hem yatırımcı hem de üretim anlamında kendini yenileyecek kapitali de sağlamakta.
Seçimden yeni çıkmış Türkiye, yeni kabinesi yeni meclisin yeni milletvekilleri ile önümüzdeki hafta sonu Kurban Bayramı’na hazırlanıyor.
Ülkenin bugünlerde ki en önemli gündem maddesi yeni asgari ücret ve bununla beraber memur ve emeklilere verilecek yeni maaş zamlarında.
İki gün önce açıklanan küresel piyasaların da merakla beklediği Fed faiz kararı da piyasaların seçimden sonra yakalandığı dövizdeki artış rüzgarlarının da daha sert edeceğinin de işareti oldu.
Her ne kadar fed faizi piyasa beklentilerine paralel olarak değiştirmeyerek yüzde 5,25’de sabit tutsa da dövizde özellikle dolardaki yükseliş 22 Haziran’daki faiz toplantısına kadar doların güçlü duruşunun da sinyallerini veriyor.
Evet mevsim itibarıyla yaz sıcaklarında olsak da sert rüzgarlar önümüzdeki günlerde bir müddet daha esmeye devam edecek gibi gözüküyor.
Bu hafta sonu YKS sınavı ile geleceğini belirleyecek bu sınavın heyecanını yaşayan gençlerimize:
“Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine asla izin vermemektir” / Mark Kay sözleriyle sonsuz başarılar…