Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA

Diyet sezonu açıldı

Bir ayda nasıl zayıflarım dönemi geldi çattı. Aman o benim sorunum değil diyorsanız ne mutlu size. Kafa rahat ise beden zaten rahattır. Ne olacak şu göbeğim diyenlere söyleyeceklerim var.
Siz siz olun şok diyetlere filan itibar etmeyin. Geçenlerde yine su diyetini deneyen birinin başına gelenleri okuyunca kendi kendine diyet yapanlara uyarıda bulunmak istedim. Yapmayın! Böyle kilolu filan kalın demiyorum tabii ama hiç olmazsa hayatta kalın.

Yaz geliyor diye değil de daha çok sağlıklı bir bedene kademe kademe ulaşmak amaç olmalı. Yıllar önce bir arkadaşımın yakınının başına gelen de buna benzer bir şeydi. Hayatından olmadı ama eski sağlığına da kavuşamadı.

Şu sadece kırmızı et ile yapılan diyetti hatırladığım uyguladığı diyet. Dünya çok acayip bir yer oluverdi. Karnını doyuramayanlarla tıka basa beslenenler bir tarafa çoğunlukla bilinçsiz beslenme hepimizi hasta etmeye başladı. Dünya Sağlık Örgütü her yıl insanların daha çok kilo aldığını obezitenin artışını rakamlarla ortaya koyuyor.

Buna göre yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 15 ila 18’i kadınlarda ise yüzde 20 ila 25’ini yağ dokusu oluşturmakta imiş. Bu erkeklerde 25 kadınlarda 30’a çıkarsa işte o noktada obeziteden bahsediliyor. İnsanlar nasıl beslenmeleri gerektiğini unutmuş gibiler. Daha çok karbonhidrat daha az sebze meyve tüketiyoruz. Bizimki gibi ekonomik şartların zorladığı ülkelerde ise kırmızı et ile kalp sağlığını tehdit etmek artık pek mümkün görünmüyor neyse ki.

Bir an önce fabrika ayarlarımıza dönmezsek daha çok insanımızı kaybederiz dedi geçende dinlediğim bir doktor. Kalp sağlığı ile ilgili uyarılarda bulunurken son zamanlarda artan kalp krizi vakaları kendisine sorulunca asıl sorunun beslenme seklimizde yattığını anlattı. Sabahları büyük büyük deden gibi çorba içmen evladır dedi mesela.

Yani şimdi yavaşça bırak o elindeki puaçayı ve adam akıllı bir şeyler yemeye başla diyor. Mantıklı geldi. Çorba içmek gerçekten bugünün koşullarında en iyi seçenek gibi göründü bana da. Kahvaltılık fiyatlarını düşününce...

Karbonhidrattan zengin beslenen bir toplum olmamız bir yana hayat şartlarının yarattığı stresi yönetememek de sağlığı olumsuz etkileyen bir başka faktör. Ancak biz buraya yazın habercilerinden olan bir ayda nasıl zayıflarım diyeti haberlerinden gelmiştik değil mi ?

O halde son söz olarak şunu söyleyelim. Bir ayda zayıflamayalım ! Zayıflatırız diyenlerden de uzak duralım. Hem ne derler hızla kalkan zararla oturur. Yavaş hareket eden kaplumbağanın ömrü örnek olsun. Yavaş yavaş kilo verip kışa ip ince girsek de olur.