Dolar $
32.2
%-0 -0
Euro €
35.03
%0.04 0.01
Sterlin £
40.94
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
4119.53
%0.61 24.57
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | SEKTÖRLER Cuma 10 Mayıs 2024 09:46

YATAŞ BEDDİNG DESTEĞİYLE YENİLENEN ANNE-BEBEK UYUM ODASI HAYATLARA DOKUNACAK

Yataş Bedding'in El Bebek Gül Bebek Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar projesi kapsamında yenilediği, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bulunan anne-bebek uyum odası 7 Mayıs'ta düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

Yataş Bedding Desteğiyle Yenilenen Anne-Bebek Uyum Odası Hayatlara Dokunacak

Uyku alanındaki uzmanlığıyla, Türkiye’nin uyku sağlığı konusunda uzman markası Yataş Bedding, El Bebek Gül Bebek Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar projesini bu yıl da sürdürüyor. Geçen yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Hastanesi, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin anne-bebek uyum odalarını yenileyen Yataş Bedding, 7 Mayıs’ta Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki anne-bebek uyum odasının açılışını gerçekleşen bir törenle yaptı. Açılışa Yataş Bedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu, El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı İlknur Okay’ın yanı sıra Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serhat Samancı ve hastane çalışanları katıldı. 

 

“1600 bebeğin ve annenin hayatına dokunmayı başardık”

Açılışta konuşan Yataş Bedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu, “Sağlıklı ve kaliteli uyku hepimiz için elzem bir ihtiyaç. Ancak prematüre bebekler için uyku ihtiyaçtan çok daha ötesi… Hayati bir öneme sahip! Çünkü prematüre bebekler, anne karnında tamamlanamamış gelişimlerini kuvözde uyuyarak tamamlar. Bu nedenle onların sağlıklı büyüme ve gelişmelerine için uyku büyük bir önem taşıyor. Biz de bu bilinçle yola çıktık. Prematüre bebeklerin sağlıkla büyümesine destek olmak için El Bebek Gül Bebek Derneği ile iş birliğiyle 2021 yılında "Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar" projemizi hayata geçirdik. Hepimizi yasa boğan 6 Şubat depreminin ardından projemizin yönünü deprem bölgesine çevirdik. Kahramanmaraş Sütçü İmam Hastanesi, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin anne-bebek uyum odalarını yeniledik. Bugüne kadar 1600 bebeğin ve annenin hayatına dokunmayı başardık. Anne-bebek uyum odalarının yanı sıra Türkiye genelindeki yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde 858 nest ve 174 kuvöz örtüsü bağışlayarak ihtiyacını karşılamaya devam ettik. Bu yıl da desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Anne-bebek uyum odaları, annenin bebeğinin bakımı konusunda eğitilmesi ve lohusalık dönemini daha kolay atlatması, birbirlerine alışması için büyük bir önem taşıyor. Bu anlamda Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki anne-bebek uyum odasını yenilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu odanın bebeklerimiz ve annelerimize fayda sağlamasını diliyoruz” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR