Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 18 Ekim 2023 14:46

SADIKOĞLU'NDAN OSB FİRMALARINA ZİYARET

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim nedeniyle tekstil sektörünün sıkıntıda olduğunu belirtti.

Sadıkoğlu'ndan OSB firmalarına ziyaret

Sadıkoğlu, ihracatçı firmaların desteklenmesi ve fason üretim yapan atölyelerdeki iş kaybının önüne geçecek adımların atılması gerektiğini söyledi. Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, OSB'de ve şehrin farklı noktalarında faaliyet yürüten tekstil firmalarını ziyaret etti.

Deprem sonrası şehrin önemli ölçüde göç verdiğini, bu durumun da firmalarda personel sorununa yol açtığını kaydeden Başkan Sadıkoğlu, en fazla personel sıkıntısı yaşayan sektörlerin başında tekstil sektörü geldiğini söyledi. Firmaların deprem etkilerinden tamamen arınması için kapsamlı desteklere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, "Deprem sonrası önemli ölçüde personel sıkıntısı yaşanıyor. Mevcut personeli koruyabilmek ve gidenleri de geri döndürebilmek için Malatya'nın cazip hale getirilmesi gerekiyor. Bunun tek bir yolu var ve her platformda dile getiriyoruz. İşverenin her bir personel için devlete ödediği paylar en az 1 yıl personele ödenmesi için gerekli düzenleme yapılmalı. Devlet desteği ile asgari ücretin üzerinde bir maaş sistemi, personeli korumak ve gideni de geri döndürmek için faydalı olacaktır" dedi. Tekstilde bölgenin üretim üssü konumunda olan Malatya'dan ihracat rakamlarının düştüğüne vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, "2023 yılının ilk 9 ayında şehrimizden tekstil ve konfeksiyon sektöründe önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 düşüşle 15 milyon 151 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu düşüşün en önemli sebebi elbette depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim. Şehrimiz tekstilde bölgenin üretim üssü konumunda" diye konuştu.



ABONE OL