Günümüzde pazarlama dünyası, tüketici davranışlarını anlamak ve etkilemek için bilimin güçlü bir aracını keşfetti: nöropazarlama. Bu disiplin, tüketicilerin kararlarını alırken beyinlerinin nasıl çalıştığını anlamak amacıyla nörobilim ve pazarlama arasında bir köprü kuruyor.
Heyecan verici bir maç, tutku dolu taraftarlar ve sürekli değişen reklam panoları... Spor endüstrisi, büyük bir ticari potansiyele sahip olmasının yanı sıra, pazarlama stratejilerinin de önemli bir platformudur. Ancak, son yıllarda spor etkinliklerinde artan şiddet olayları bu alandaki pazarlama stratejilerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Nitekim şiddet olaylarına geçtiğimiz hafta ne yazık ki bir yenisi daha eklendi.
Teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında, markaların ayakta kalabilmek için sürekli olarak kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Günümüzde sürdürülebilirlik ve ekonomik fayda arayışıyla birlikte ikinci el ürünlerin popülerliği artmaktadır.
Tam da kasım ayı yeni bitmişken Black Friday için birkaç kelam etmeden olmaz diye düşünerek bu hafta sizlerle buluşuyorum. Bir soruyla başlamak istiyorum; "Black Friday bir pazarlama şöleni mi yoksa salt tüketim çılgınlığı mı? Soruyu cevaplamaya başlamadan önce şu "Black Friday" biraz tanıyalım.
Merhaba sevgili okuyucularım; Bugün sizlerle dijital dünyanın önemli bir unsuru olan CGI (Bilgisayar Üretimli Görüntüleme) ve güç birliği yaptığı gerilla pazarlama hakkında biraz konuşmak istiyorum.
Geçen hafta ele aldığımız korku pazarlamasına yönelik uygulamaların nasıl yapıldığına yönelik örnekleri sizlerle paylaşmanın, bu yöntem ile ne kadar sıklıkla karşılaştığımızı göstermek açısından kıymetli olacağını düşünmekteyim. Kim bilir belki manipüle olmadan karar vermek açısından bu paylaşımlarım kıymetli olabilir. İsterseniz belli başlı sektörler üzerinden başlayalım.