Dolar $
32.89
%0.16 0.05
Euro €
35.34
%0.6 0.21
Sterlin £
41.71
%0.28 0.11
Çeyrek Altın
4032.13
%0.46 18.39
SON DAKİKA

Birkaç başlıkla yeniden merhaba!

Kaan Özbek 15 Haz 2024

Yeniden merhaba değerli Analiz Gazetesi okurları. Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerle buluşmak heyecan verici.

Bu konuda desteklerini esirgemeyen değerli duayen gazeteci dostum, ağabeyim Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Deniz’e teşekkürlerimi sizlerin aracılığıyla da iletmek isterim.

Sizden ayrı olduğum zamanlarda ülkede de dünyada da pek çok önemli gelişmeler yaşandı.

Yine halkın ve toplumun gündemine dair yazılarımızla devam edeceğim. İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırımı tüm dünyanın gözleri önünde sürüyor.

Ve ne yazık ki; bizim ülkemiz de dahil tüm dünya kınamanın ötesine geçemiyor.

Avrupa Parlamentosu’nda seçimlerin sonuçları bir kesimi heyecanlandırdı, başka bir kesimi ise öfkelendirdi. Aşırı sağın yükselişinin Avrupa’ya ve dünyaya ne getirecek ne götürecek göreceğiz. Ben bu konuda biraz daha durup eylemlerine, söylemlerine odaklanmayı tercih ediyorum. Zira “Nazizm geri döndü” diyen de var “Sağın bu yükselişi antiemperyalist ve ABD-NATO karşıtı” diyen de var.

Ülkemizde de çeşitli gelişmeler var. CHP’nin yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkması, siyasetteki normalleşme rüzgarı, Erdoğan ve Özgür Özel’in görüşmeleri; diğer yandan Hakkari’deki kayyım olayının ardından DEM Parti’nin söylemleri ve eylemleri. Siyasi açıdan önem arz edenler bunlar sayılabilir.

Ekonomik açıdan ise ülke tam bir darboğazın ortasında. Asgari ücrete zam yapılmayacak olması, emeklilere verilen ikramiyenin 3000 TL ile sınırlı kalması, bir türlü zapt edilemeyen enflasyon, hemen her gün düşen alım gücü, emekli maaşlarının yetersizliği gibi halkın ekonomisinden örneklerle anlatılabilir.

Bir de hem siyasal hem ekonomik azıdan değerlendirilebilecek yeni müfredat konusu var. Eleştiren de var öven de fakat bunun eğitim sistemi üzerindeki yansımalarını görmek için evvela uygulanış biçimine bakmak gerekli. Müfredatın eğitimine etkilerini matematiksel ve istatistiksel olarak görebilmek maalesef en az 4-5 yıllık bir süreç. Tabii bu süre içerisinde yeni bir müfredat değişikliği gerçekleşmezse… 

Evet değerli okurlarım. Bu haftalık odaklanacağımız konu başlıkları ile girizgâh yapmak istedim. 

Elbette her zaman ki gibi konu önerilerinizi, olumlu-olumsuz eleştirilerinizi bana kaan.ozbek@outlook.com.tr adresinden iletebilirsiniz. 

Gelen her e-postayı memnuniyetle okuduğumu ve değerlendirdiğimi bilmenizi isterim. Haftaya görüşmek üzere diyerek yazımı sonlandırıyorum. Şimdiden herkese mutlu, sağlıklı, bayram gibi kutlayacağınız bir bayram diliyorum. Esen kalın…