Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 16 Ağustos 2023 02:50

SEBZE FİYATLARI TARIM OSB'LER İLE DÜŞÜRÜLECEK

Tarımda yeni dönemi anlatan Bakan Yumaklı, sebze fiyatını tarım OSB'ler İle düşürme planını anlattı. Tarım İhtisas OSB'ler ile kentlerde uygun fiyata gıda mümkün olacak

Sebze fiyatları tarım OSB'ler ile düşürülecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de tarımın fotoğrafını çekmek için düğmeye bastıklarını söyledi. ‘Tarımsal sayım’da altyapının tamamlandığını, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla protokol yapılacağını belirten Yumaklı, “Bu tarımda tüm verilerin tespiti ve kayıt altına alınması demek. 41 ilde 39 tarım ihtisas OSB’si tüzel kişilik kazandı. İhtisas OSB’lerle kentlerde uygun fiyata gıda mümkün olacak” dedi.

En son 2001 yılında yapıldı

Türkiye tarımının fotoğrafını çekecek olan ‘tarımsal sayım’ için düğmeye basıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçen yıldan bu yana altyapısı hazırlanan tarım sayımı için yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla protokol yapacaklarını söyledi. Yumaklı, “Tarım sayımı demek hayvan sayısı, arazi bilgisi gibi aklımıza gelen tüm verilerin kayıt altına alınması demek” dedi. Türkiye’de en son tarım sayımı 2001 yılında yapılmıştı.

Üretim başladığında fark gözlemlenecek

Gıda fiyatlarındaki artışa da değinen Yumaklı, çözüm için tarım ihtisas OSB’lere dikkat çekti. Yumaklı, “Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kent tarımı açısından çok önemli. Türkiye’de 100 lokasyonda jeotermal enerjiye dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri kurulacak. 41 ilde 39 tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesine tüzel kişilik kazandırıldı. Bunlardan biri Balıkesir Gönen’de olacak. Biz bunu yaparsak, büyük şehirlerin uygun fiyatla ürün elde etmesinin yanı sıra, tarım ihracatını çok daha ilerilere taşıyabiliriz” diye konuştu.



ABONE OL