Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 29 Aralık 2023 11:27

PEP'İN KARLILIĞI 2023'TE YÜZDE 243 ARTTI

Türkiye'nin dijital cüzdan ve ödeme sistemleri platformu PeP, 2023 yılında şirket karlılığını yüzde 243 oranında artırırken, şirket gelirlerinde yüzde 126'lık büyüme başarısı yakalandı.

PeP'in karlılığı 2023'te yüzde 243 arttı

PeP açıklamasına göre, şirket 2023 yılını büyüme ile tamamlıyor. Finansal teknoloji sektöründeki dinamik değişimlere hızlı uyum sağlayarak, müşteri memnuniyetini ön planda tutan PeP, çeşitlendirilmiş ürün portföyü ve güçlü teknolojik altyapısı ile sektördeki liderlik yarışını sürdürdü.

PeP, 2024 yılında müşteri portföyünü çeşitlendirmek ve rekabet avantajını güçlendirmek amacıyla önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda özellikle ödeme sistemleri, dijital varlık yönetimi ve sürdürülebilir finans gibi alanlarda yeni projeler geliştirilecek. Şirket aynı zamanda yurtdışı pazarlarda da büyümeye odaklanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PeP Genel Müdürü Mehmet Sadioğlu, küresel çapta artan enflasyon ve merkez bankalarının sıkılaşma sürecine girdiği bir dönemde, sıkı para politikalarının küresel ekonomiyi yavaşlattığı ortamda şirketin büyümeye devam etmesini, özellikle çeşitlendirilmiş ürün yelpazesi, etkili pazarlama stratejileri, üst düzey müşteri hizmetleri performansı ve teknolojik yatırımlarla sağladıklarını ifade etti.

Sadioğlu, karlılıkta yakalanan yüzde 243'lük artışın, temelde etkin maliyet yönetimi ve uçtan uca yayılan kritik operasyonel iyileştirmelerle sağlandığına vurgu yaptı.

2023 yılının PeP için olumlu bir büyüme trendinin yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Sadioğlu, "Finansal sektördeki değişimlere hızla ayak uydurarak, müşteri odaklılığımızı koruyarak ve teknolojik çözümlerimizi güçlendirerek, sektördeki öncü konumumuzu daha da pekiştirdik. Bu başarılara ulaşmamız, müşteri odaklı yaklaşımımız ve stratejik hamlelerimizle mümkün oldu. Güçlü yönetim yapımız ve kararlı ekibimizle birlikte, 2023'ü büyüme ve inovasyonla dolu bir yıl olarak geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz." açıklamasını yaptı.

Sadioğlu, PeP'in yeni yılda da olumlu bir hedef setiyle yoluna devam edeceğini belirterek, "2024, finansal teknoloji sektörü için önemli değişikliklerin olacağına işaret ediyor. Özellikle dijital lira konusu, elektronik para ve ödeme sistemlerinde hızlı bir evrimi tetikleyebilir. Bu gelişmeler, ödeme sistemleri sektöründe yeni iş modellerinin ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu bağlamda mobil cüzdan kullanımının artmasıyla birlikte güvenlik odaklı çözümler, biyometrik doğrulama, güvenli ödeme geçişleri ve veri şifreleme finansal teknoloji şirketleri için kritik hale gelecek." yorumunu yaptı.

PeP olarak 2023'te attıkları adımlarla yapay zekâ ve veri analitiği konusuna odaklanmaya, yenilikçi ödeme çözümleri geliştirmeye devam edeceklerini kaydeden Sadioğlu, "Müşteri deneyimini kişiselleştirme, güvenliği artırma ve kullanıcılarımızın finansal özgürlüğü destekleme hedefimizle birlikte sürdürülebilir finansın önemini odaklanıyor ve bu alanda sektöre liderlik etmeyi hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

Mehmet Sadioğlu, 2024 yılında da yurt dışı pazarlarda büyümeye devam etme kararlılıklarını sürdüreceklerini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünyanın dört bir yanındaki insanların aileleri ve arkadaşlarıyla para transferi yapma ihtiyacı, yurtdışı para transferi alanının büyümesini tetikliyor. Bu doğrultuda, yeni pazarlara açılarak ve mevcut pazarlardaki konumumuzu güçlendirerek küresel varlığımızı artıracağız. Yurtdışı para transferi konusunda özellikle belirli coğrafyalarda yeni iş ortaklıkları kurarak ve yerel finansal kurumlarla iş birliklerini güçlendirerek; müşterilerimize daha hızlı, düşük maliyetli ve güvenilir para transferi hizmetleri sunma stratejimizi yeni yılda da sürdüreceğiz."


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR