Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 27 Aralık 2023 10:51

KAVAK OSB'YE YATIRIMCI İLGİSİ

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, " Organize Sanayi Bölgemiz üretim gücüyle Samsun ve ülkemiz ekonomisine çok ciddi katkılar sunmakta " dedi.

Kavak OSB'ye Yatırımcı İlgisi

Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçede sanayi yatırımlarının sürekli arttığına dikkat çekerek "Kavak öyle bir noktaya geldi ki bugün OSB’de tam doluluk yaşıyoruz. Yeni yatırımlar içinde alan genişletme çalışmalarımız bitmek üzere. Bölgede 40 tane fabrikamız üretimde. Yeni yatırımcılarda dosyalarını verdi. 3-5 seneye kadar ilçemiz çok başka yerlere gelecek" diye konuştu.

1500 personel istihdam edilecek

Kavak OSB’nin Samsun’un en büyük sanayi bölgesi olacağını söyleyen Başkan Sarıcaoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçeye hayat verdiğini belirterek “Şuna inanıyorum ki, ilçemiz OSB’si kısa süre sonra Samsun’un en büyük organize sanayisi olacak. Birçok büyük firma ilçemize yatırım yapıyor. Belediye olarak bizler de her zaman sanayicimizin yanındayız. Organize Sanayi Bölgemizdeki inşaat halindeki fabrikalar da faaliyete geçtiğinde toplam 1500 civarı personel istihdam edilecek” dedi.

Nüfus son yıllarda artış yaşıyor

Sanayi yatırımları başta olmak üzere bölgeye gelen kamu yatırımları ile de Kavak'ta nüfus artışı yaşandığını ifade eden Sarıcaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: " Hep dışarıya göç veren ilçe nüfusumuz son birkaç yıldır artış yaşıyor. Sanayimiz büyümeye devam ediyor. Kavak'ta altyapı ve üst yapı problemi yok. İşsizliği bitme aşamasına getirdik. Öyle ki Kavak OSB’de faaliyet gösteren firmalarımızın işçi taleplerini karşılamak için sık sık belediyemizden hoparlör anonsları ile işçi arıyoruz. Görevde olduğumuz iki dönemde ilçemizin adeta çehresini değiştirecek hizmet ve yatırımlara imza attık. Belediye hizmet binamız, sosyal alanlarımız, parklarımız hepsini yaptık. En büyük hayalimiz olan küçük sanayi sitemizin de ihalesi yapıldı. 10 Ekim’de temel atılarak inşaat çalışmalarına başlanacak. Toplamda 250 işyerinin bulunacağı alanda ilk etapta 50 dükkan yaparak talep sahiplerine teslim edeceğiz. Bu projemizin gerçekleşmesinde bizlerden destek ve emeğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR