Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 05 Mayıs 2024 10:00

İRAN VE ENDONEZYA DIŞİŞLERİ BAKANLARI, İİT ZİRVESİNDE BİR ARAYA GELDİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) konferansı oturum aralarında diplomatik toplantı ve istişarelerini sürdüren Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi ile bir araya geldi.

İran ve Endonezya Dışişleri Bakanları, İİT zirvesinde bir araya geldi

Toplantıda Abdullahiyan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Endonezya'ya yaptığı önemli ziyarete değinerek, İran'ın Tahran ve Cakarta'nın bu ziyaret sırasında vardığı anlaşmaları ciddi şekilde takip ettiğini söyledi.

Abdullahiyan, "Belgelerin uygulanmasını takip etme konusunda iyi ilerleme görüyoruz ancak bazı alanlarda daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor" diye ekledi.  

Marsudi, Cumhurbaşkanı Reisi'nin Cakarta ziyareti sırasında yapılan anlaşmaların takip edilmesiyle iki ülkenin ikili ilişkilerini daha da genişleteceğini umduğunu ifade etti.  

Endonezya dışişleri bakanı, Filistin meselesinin ülkesinin hükümeti ve halkı için önemine dikkat çekerken, Banjul'daki İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi toplantısında Filistin'i görüşmelerin gündemindeki en önemli konu olarak nitelendirdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR