Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 20 Eylül 2023 08:55

HAMZABEY OSB'DE ARSA FİYATLARI TARTIŞMASI

İnegöl Yerel Esnaf Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Ongan, Hamzabey OSB arsa fiyatları tartışmasına ilişkin yaptığı açıklamada, arsa fiyatlarının zamma rağmen ucuz olduğunu belirterek, sanayicilerin itirazına anlam veremediğini söyledi.

Hamzabey OSB'de arsa fiyatları tartışması

İnegöl Yerel Esnaf Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Ongan, Hamzabey OSB’de arsa fiyatlarının yüksek olmadığını savundu. Ongan, "Biz yerel esnaflar olarak gıda depoları ve lojistik merkezleri gibi alanlara ihtiyacımız var. Serbest piyasada fiyatlar çok yüksek. Hamzabey OSB'de ise bu araziler uygun fiyatlarla tahsis ediliyor. Eğer Hamzabey OSB Yönetimi gerekli adımları atarsa, bu fiyatlardan arsalara talip olacağız" dedi. Ongan, arsaların belirli bir süre satılabilmesinin de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacağını belirterek, "İnegölümüz her geçen gün büyüyen dinamik bir ticari ortama sahip. Bu şehirde yalnızca belli başlı sektörlerin bina ve arazi ihtiyacı yok" diye konuştu.

TARTIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Bahadır Ongan'ın açıklamaları şöyle: "Son günlere Hamzabey OSB arsa fiyatları üzerinden yürütülen tartışmaları yakından takip ediyoruz. Bizler İnegöl'ün yerel esnafları olarak çok cüzi kârlarla binlerce şubeli zincirlerle mücadele ederek ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bizlerin de gıda depoları ve lojistik merkezleri gibi alanlara ihtiyacımız var. Fakat bizler için bu tip alanlar tahsis edilmiyor, serbest piyasanın insafına kalıyoruz. Hamzabey OSB'de ise belirli ihtisas alanlarında üretici firmalar için alanlar açılıyor ve uygun fiyatlarla tahsisi yapılıyor. İYEP olarak bu uygulamayı sonuna kadar destekliyoruz. Üreticinin böyle teşviklerle desteklenmesi ekonomik istikrar için son derece elzem. Bizler kendimize çeşitli ihtiyaçlar için arazi arıyoruz. Serbest piyasada fiyatlar bunun çok misli üzerinde. Hatta Hamzabey OSB’de açıklanan değerin kat kat üstünde satılıyor. Eğer Hamzabey OSB Yönetimi bu konuda gerekli adımları atar ve düzenlemeleri yaparsa, cüzi kârlarla ayakta kalmaya çalışan yerel esnaflar olarak bizler bu arazilere belirlenen fiyatlardan ve belirlenen ödeme koşullarıyla talip oluruz. Hatta bu tür arsalara belirli bir yıl satılamaz konursa gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır ve rant olayı da ortadan kalkar. İnegölümüz her geçen gün büyüyen dinamik bir ticari ortama sahip. Bu şehirde yalnızca belli başlı sektörlerin bina ve arazi ihtiyacı yok. Hamzabey OSB olmasa bile idarecilerimizden bizler için de bu tarz teşvikler beklediğimizi buradan ifade ediyorum. Şehrimiz ve ülkemiz için istihdam ve katma değer yaratmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Şehrimizin tüm bileşenlerine hayırlı işler diliyoruz."



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR