Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Salı 23 Ocak 2024 13:54

GANA'NIN YATIRIM FIRSATLARI OSB'LERE ANLATILACAK

OSBÜK ile Türkiye'nin Gana'daki Akra Büyükelçiliği tarafından Gana'ya yapılabilecek yatırımların istişare edildiği toplantı düzenlendi. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ile Akra Büyükelçisi Hüseyin Güngör'ün katıldığı toplantıda, OSBÜK üzerinden Gana'nın yatırım fırsatlarının anlatılması, OSBÜK ile Akra Büyükelçiliği ilişkilerinin daha fazla geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Gana'nın yatırım fırsatları OSB'lere anlatılacak

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSBÜK ile organize sanayi bölgelerinin çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Mesleki eğitimden yenilenebilir enerjiye, teknolojiden sosyal tesislere kadar yatırımcısına çok çeşitli hizmetler sunan OSB’lerin sayısını 400’e ulaştırdığını vurgulayan Kütükcü, “67 binden fazla sanayi işletmesinde, 2.5 milyonun üzerinde istihdam oluşturan OSB’lerimiz, Türkiye’nin üretim üsleridir” dedi.

Gana’nın ticaret ve yatırım fırsatlarının OSB sanayicisine tanıtılmasının önemine değinen Kütükcü, OSBÜK’ün, Akra Büyükelçiliği ile ortak çalışma yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Akra Büyükelçisi Hüseyin Güngör de konuşmasında Gana’nın istikrarlı bir ülke olduğunu, bunun ticaret ve yatırım için fırsat olacağını söyledi. Elektrik üretimi, liman işletmeciliği gibi farklı alanlarda Türk yatırımcılarının ülkede bulunduğunu aktaran Güngör, yeni alanlara açılma ve firmaları Gana’ya getirmek için faaliyetler yürüttüklerini anlattı. Büyükelçi Güngör, OSBÜK ile ortak çalışma yapılarak, Türkiye’nin bilgi birikiminden yararlanılması ve destek alınmasının önemine dikkati çekti.

Gana’ya yatırımcı çekilmesi için çalıştıklarını aktaran Akra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Talha Tol ise, ihracata yönelik olarak Türkiye’deki kurum-kuruluş ve firmalarla görüştüklerini söyledi. Tol, OSB’ler ile firmalar arasındaki iletişimin güçlendirilmesine de önem verdiklerini ifade etti.  

Toplantıya ayrıca, OSBÜK Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Soysal, TOBB KOBİ Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Cahit Ceren ve OSBÜK yetkilileri katıldı.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR