Dolar $
32.2
%-0.01 -0
Euro €
34.99
%-0.03 -0.01
Sterlin £
40.91
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
4101.78
%0.17 7.04
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Perşembe 09 Mayıs 2024 11:00

ÇİN, VİZESİZ GİRİŞ SERBESTLİĞİNİ 11 AVRUPA ÜLKESİ İÇİN 2025 YILINA KADAR UZATIYOR

Çin, ülkeye vizesiz seyahat özgürlüğü süresini, 11 Avrupa ülkesi ve Malezya için 2025 yılı sonuna kadar uzattı. Vizesiz giriş süreci 2024 başında bazı ülkelere yönelik olarak bir yıl için öngörülmüştü. Bu kapsamda Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Lüksemburg ve Macaristan pasaportlular, gelecek yılın sonuna değin Çin'e vizesiz girme hakkına sahip olacak.

Çin, vizesiz giriş serbestliğini 11 Avrupa ülkesi için 2025 yılına kadar uzatıyor

Çin, ülkeye vizesiz seyahat özgürlüğü süresini, 11 Avrupa ülkesi ve Malezya için 2025 yılı sonuna kadar uzattı. Vizesiz giriş süreci 2024 başında bazı ülkelere yönelik olarak bir yıl için öngörülmüştü. Bu kapsamda Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Lüksemburg ve Macaristan pasaportlular, gelecek yılın sonuna değin Çin’e vizesiz girme hakkına sahip olacak. Ziyaret süresi, bir ilk deneme için şimdilik 15 günle sınırlı olacak.

Pandemi süreci boyunca yürürlüğe konulan kısıtlar ve tüm ziyaretçilere uygulanan karantinanın sona ermesinin ardından Çin, ülkeye girişi kolaylaştırmak için pek çok önlem aldı. 2023 yılında ülkeye giriş-çıkış yapan yabancı sayısı 35,5 milyon kişi oldu. Pandemi öncesi bu sayı, yaklaşık 97 milyon kişiydi.

Çin hükümeti ekonomik alanda yabancı yatırımlara kolaylık gösterdiğinden pek çok iş insanı fuarlara ve toplantılara katılmaya başladı. Elon Musk, Tim Cook gibi pek çok ünlü iş insanı bu sürede Çin’i ziyaret etti.

Bu arada geçen yıl Çin, Avrupalılar gözünde, turistik destinasyon olarak yeniden popüler hale geldi. Çevrimiçi seyahat acentesi Trip’in verilerine göre, 2023’te Avrupa’dan Çin’e yapılan rezervasyonlar, yüzde 663 oranında arttı. Birleşik Krallık ve Almanya, talebin en çok olduğu ülkeler arasına girdi.

Shanghai, Avrupalılar nezdinde göz kamaştırıcı konumu ve modernliği ile en popüler destinasyon olma yerini koruyor. Onu sırasıyla Beijing, Guangzhou ve Shenzhen izliyor. Çin’in en güney noktasındaki Hainan Adası’nın plaj kenti Sanya ve Güneybatı Çin eyaleti Sichuan’ın başkenti Chengdu da yükselen destinasyonlar olarak göze çarpıyor.

Çin, vize zorunluluğunun kaldırılması gibi önlemlerin ötesinde, Trip.com ile de iş birliği yaparak ve kültürel ve tarihsel çekiciliklerini öne çıkararak turistik ziyaretleri teşvik etmeye çalışıyor. Ayrıca bu çerçevede, teknolojiye yatırım, turist rehberleri ve elektronik ödeme sistemleri türünden turistik altyapı oluşturmaya devam ediyor. 

ABONE OL