Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 06 Aralık 2023 13:55

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Nevşehir'in dördüncü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak "Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi" kuruldu.

Bölge ekonomisine katkı sağlayacak

Yeni OSB'nin ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHPMilletvekili Filiz Kılıç, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç ve diğer ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Vali Fidan, OSB'lerin ekonomik ve sosyal katkılarına dikkat çekerek, Nevşehir'in sanayi yönüyle de gelişimine vurgu yaptı. "OSB'ler, bölgelerin ve ilçelerin ekonomik gelişimine büyük katkılar sağlamakta, sosyal hayatın gelişimini de olumlu yönde etkilemektedir" diyen Fidan, Nevşehir'in turizm, tarım ve ticaret yanında, çevreye duyarlı bir sanayiye sahip olması için yeni OSB'lerin kurulmasının ve mevcutların genişlemesinin önemli olduğunu belirtti. Nevşehir'de "Nevşehir Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi" olarak adlandırılan yeni OSB'nin kurulum süreci tamamlandı. Vali Ali Fidan, 644 bin metrekarelik alanda yer alan OSB'nin, 27 Ocak 2022 tarihinde imzalanan ön protokolle başladığını açıkladı.

Fidan, Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi'nin %40, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın %40 ve Avanos Belediye Başkanlığı'nın %20 oranında ortak olduğunu belirtti.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR