Dolar $
32.2
%-0 -0
Euro €
35.01
%0.02 0
Sterlin £
40.9
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
4127.39
%0.8 32.33
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 03 Mart 2021 02:06

ATIL FERİBOT, 'YÜZEN OTEL' OLUYOR

Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğasıyla turistleri cezbeden Edremit'te, turizmin canlandırılması, istihdamın artırılması amacıyla belediye tarafından "Yüzen Otel Projesi" hazırlandı.

Atıl feribot, 'yüzen otel' oluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteklediği proje kapsamında, daha önce Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığının yapıldığı atıl durumdaki "Rafet Ünal" isimli feribotun otele dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı. Bitlis'in Tatvan ilçesindeki tersaneye getirilen 4 katlı feribot, burada özel döşenmiş geniş kabinleri, jakuzi, kafeterya, dinlenme salonu, internet, sauna ile düğün ve konferans salonu imkanlarının sunulacağı otele dönüştürülecek. Tersanedeki altyapı çalışmalarının ardından Van Gölü'ne indirilen 1680 ton ağırlığında, 82 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki "yüzen otel" ile turistlere mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz manzarada tatil imkanı sunulacak. 

Turizm canlandıracak 

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İlçenin yaklaşık 3 bin yıllık tarihine uygun bir proje hazırladıklarını ifade ederek, "Van Gölü ve tarihi buluşturma, istihdam ve turizmi buluşturma anlamında bir proje geliştirmek istedik. Türkiye'de buna benzer nadir projeler var. Kentin tanıtımına katkı sunacak. Kentimize gelen misafirlerimiz burada seyahat edip konaklayabilecekler. Turizm de bu şekilde canlanmış olacak. Bu projeyle Edremit'i turizm gözdesi bir şehir haline getireceğiz" dedi. 

ABONE OL