Dünya'da yaşlılara yönelik uluslararası düzeyde yaptırım gücü bulunan kapsamlı bir sözleşme, denetleme mekanizması ve izleme sistemi mevcut değildir. Ulusal veya bölgesel işbirlikleri şeklinde Avrupa Yaşlılık Sistemi, Amerika Yaşlılık Sistemi, İngiliz Commonwealth Ülkeleri Yasal Düzenlemeleri ve Afrika Yaşlılık Sistemi gibi teşkilatlar ve uygulamalar vardır.
Devletin, toplumda refah ve sosyal koruma sağlamak amacıyla uyguladığı politikaların bütünü sosyal politika olarak tanımlanmaktadır
Yaşlılara yönelik bütün yasal düzenlemeler ve politikalar, yaşam kalitesini artırma, onurlu yaşama ve genel sağlığı artırma eksenli olmalıdır.
60 yaş üstü insanlar, üreten değil tüketen nüfus olarak tanımlanıyor. 2050 yılında 60 yaş üstü nüfusun küresel ölçekte hem sayısal hem oransal olarak dört kat artacağı, gelişmiş ülkelerde çocuk nüfusunun iki katı olacağı, Türkiye'de genel nüfusa oranının üç kat fazla olacağı düşünülüyor.
Dünya Sağlık Örgütü; kendisine, başkasına, bir gruba veya topluma karşı kasti olarak fiziksel baskı veya güç kullanmak, tehdit etmek veya fiiliyata geçirmek, yaralama, ölüm, psikolojik zarar, gelişim bozukluğu veya mahrum bırakmaya neden olmak veya bu durumların gerçekleşme ihtimalini artırmayı şiddet olarak tanımlamaktadır.
Onurlu yaşam her bireyin hakkıdır. İnsan hakları, eşitlik ve adalet ilkelerine sıkı sıkıya bağlı toplumlarda, doğumdan ölüme kadar insan onurunun korunması temel hedeflerin başında gelmektedir.
Gıdalar; biyolojik işlevsel özelliklerinin yanı sıra, ilk mağara resimlerinden başlayarak, insanlık tarihinin bütün süreçlerinde ve modern zamanlarda din, devlet, siyaset, kültür ve ticaret gibi olguların etkisiyle sürekli yenilenmiş, değişen ve gelişen anlatım dili özelliğiyle siyasal, kültürel ve sanatsal değer taşımıştır.
Fiziksel aktivite bütün bireyler için gereksinimdir. Kronik hastalıkların önlenmesi, ruh ve beden sağlığının kalitesinin yükselmesine katkısı yüksektir.