SON DAKİKA

Yapay et mi geliyor?

Kurban Bayramı'nı da geride bıraktık parası olan dini vecibesini yerine getirdi. Allah kabul etsin. Yeni bir döneme giriyoruz.

Yapay et konusunda hızlı giriş yapıldı. Doğal dengeyi bozmak için çiftliklere sabotaj yapılıyor. Büyük baş hayvanlar yok ediliyor. Saçma bahaneler sunularak neymiş efendim fazla karbon salınımı yaptıkları için büyükbaş hayvanları yok etmek istiyorlar. Ekolojik sistemi bozuyorlar. ABD savunma bakanlığı Pentagon karbon ayak izini azaltmak için askerlere yapay et yedirme projesini onaylamış. 

Pentagonla anlaşan Biomet şirket ABD askerleri için laboratuvarda et üretilecek ve Pentagon, yapay et üretmesi için yani bu proje için 5 yüz milyon dolar fon sağlamış. Protein eksikliğini gidermek için yapıyorlarmış fakat bunu yapmalarının nedeni alt yapıyı yavaş yavaş hazırlamalarıdır. Bill Gates’in 2021 de 4 yapay et şirketine fonlar sağlamış. Daha sonra kitap yazıyor ve bütün gelişmekte olan ülkelerin yapay et tüketmesi gerektiğini açıklamalar yapıyor. Sonuçta Bill Gates dünya zenginlerinden olup bu mal varlığı ona sağlamış olan küresel aklın yan çantası olan ve bunları yapmak için görevlendirilmiş biridir.

Gerçekten karbon salınımı azaltacağını protein kaynağını yapay etle sağlanabiliyor mu? Kaliforniya üniversite gıda bilimi teknolojisi bölümünün bilimsel araştırma yapmış 22 Mayıs 2023 yılında yapılan bilimsel çalışmada yapay et üretmenin doğal ete göre daha fazla çevreyi kirleteceğini ortaya koymuş. Yapay etin yapılma aşamalarında kullanılan kimyasal maddelerin çevreye doğal et üretiminden çok daha fazla zarar vereceği sonucuna ulaştı. Laboratuvarda üretilen et, doğal etten 4 ile 25 kat daha fazla çevre zarar vereceğini tespit etmişler. Aksine küresel ısınmayı artırdığını ve yapay etin bir ilaç olduğunu belirtti. Hayvanların genlerinden sıvılar alınıyor bu sıvılar laboratuvar ortamında kimyasallarla birleştiriliyor. Hayvan kesmeden et üretildiği söyleniyor. Bu sadece hayvanlardan alınan örneklerle yapılacak bir şey değil gerisini siz hayal edin. Buda başka bir boyutu…

İnsanları uyutmaya çalışmayın

Bu yapılan çalışma çok önemli şimdiye kadar insanları kandırmaya çalıştılar. Elbette dünyayı daha temiz olması için çevremizi temiz tutmalıyız. Ekolojik doğal dengeyi korumalıyız. Aksine yaptıkları hem Ekolojik sistemi kirletmek hem de insanları yapay etle kandırarak insanlara bambaşka bir algı oluşturmaktır. Mümkün olduğu kadarı ile kimyasal olan gıdalardan uzak durulması gerektiği söylenir.

Un, tuz, şeker gibi sanki yapay et çok sağlıklı çok doğal bir şeymiş gibi algı oluşturuluyor. Kim bilir ne tür işlemlerden geçiyor uzun ömürlü olması için o şekle gelebilmesi için insanları uyutmaya çalışmayın. Dijital dünya sistemi üzerinden insanları kontrol etmeye çalışan küresel akıl insanları yönetmek istiyorlar. Bunlara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz.