Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Türkiye'de vergi adaleti!..

Paris olimpiyatlarımda Türk sporcularına giydirilen kıyafetler pijamaya benzetildi. Buna kim yetki verdiyse kim sorumluysa sanırım bakmamış, Yahudilerin toplama kampında giydirildiği elbise.

Türk kültürünü yansıtan hiçbir şey yok. Yahudilerin esir tutulduğu İsrail bayraklarının renkleri ile bir kıyafet giydiriyorsun utanılacak rezil bir durum. Millet bunu görüyor yöneticiler bunu nasıl göremiyor. Türk milletini temsil edecek oradaki sporculara öyle bir kıyafet diktir ki Türkiye’mizi dünyaya nasıl gösteririz diye kafa yor. Moda zirvesine mi gidiyorsun oraya yoksa Türkiye’yi temsile mi gidiyorsun, bu zihniyetin mutlaka değişmesi lazım. Olimpiyat komitesinden açıklama geldi yeniden tasarlayacağız dedi. 

Toplumun her kesiminden eleştiri geldi

Olimpiyat komitesi İsrail bayrakları ile çizgili daltonlar gibi Paris’e gidiyor. Nazilerin Yahudileri esir kamplarında tuttuğu giydiği elbiseler bunlar. Yahudileri Siyonistleri eleştirirken diğer ülkeler ne söylüyorsunuz ne yapıyorsunuz diyecektir. Bu Türkiye’nin imajına yapılan en büyük darbelerden biridir. Spor bakanlığına sorulması lazım, dışişleri bakanlığı bir birim kurulup yurt dışına temsil eden kim gidiyorsa giydiği kıyafetten söylemlerine kadar eğitilmesi lazım.

Emekliye gerek kalmaz

Maliye bakanı 7 bin 835 tane lüks aracı tespit etmiş vergisini verip vermediğine dair inceleme başlatmış. Türkiye’de vergi yükü memura, özel sektörde çalışana yani işverene ve emekli veriyor. Türkiye’de sosyal medyada görüyorsunuzdur büyük şirketler vergisini vermiyor. Türkiye vergi adaleti konusunda iyi değil, adımlar atılmaya başlandı gerçekten vergi adaleti sağlansın memurdan işçiden emekliden vergi almaya gerek kalmayacak. Kazananlar yatlarını katlarını lüks arabalarını alıyor. Asıl onların peşine düşülmesi gerekirken emeklinin peşine düşülüyor.

Bolu Türkiye’nin en temiz şehri

Bolu belediye başkanı Tanju Özcan diğer şehirlere örnek olacak bir ilki yaptı ve yere izmarit, çekirdek çöp atanlara 593 TL ile 14 bin 407 TL 31 Temmuz itibari ile para cezası uygulamaya başladı. Kameralarla 7 /24 izleyip yerlere çöp atanlara cezai işlemi uyguluyor. Geçen 5 yılda Bolu Türkiye’nin en temiz şehri seçilmiş. Bolu’da yapılabiliyorsa diğer şehirlerde de uygulanabilir. Singapur, İsviçre, Japonya sokakları temizliği ile tanınan ülkeler. Japonya, Tokyo gibi dünyanın en kalabalık metropol bir ülkesi çevre bilinci ve şehir yönetimi ile sokakları çok temiz. Devlet sıkı denetimi ve yüksek ceza sistemi ile sokaklar temiz kalır.