SON DAKİKA

Turan Ordusu kuruluyor!..

Ülke olarak tüketen bir toplum haline geldik ama güzel haberlerde geliyor. Savunma sanayide son 4 yılda üretim %106 artmış 230 farklı ürünü 185 ülkeye ihraç ediyoruz. Dünyada 11. Sıraya yükselmişiz, savunma alanında ithalata bağımlılığını azaltan Türkiye son yıllarda dünya piyasasında kendini kanıtladı.

Diğeri ise Orta Doğuda ve Türk devletleri teşkilatında yani Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Ürdün, Türk Devletleri Teşkilatı ve Pakistan 300 milyarlık bütçe ile ortak bir savunma sanayi yatırımları yapacağına dair proje hazırlıkları yapılıyor. Bu hayati bir önem taşıyor bölgesel iş birliği açısından çünkü İngiltere ve Amerika istihbarat açıklamalarına göre; biz silahla bu işi devam ettireceğiz açıklamasından sonra birçok ülke rahatsız durumda güvendikleri ülkeden silah almak isteyeceklerdir. Aslında silahlardan konuşmak doğru gelmese de tüm dünya güvenlik ve silah dışında bir şey konuşmuyor.   

Teknolojik silah olarak PKK’yı donatıyor

Amerika’nın stratejisini biliyorsunuz hangi coğrafyada hangi ülkeleri lehimize nasıl çeviririz Ukrayna gibi nasıl kullanırız birbirine düşürmek için silahlandırıyor. Teknolojik silah olarak PKK’yı donatıyor. PKK, Suriye’de yanı başımızda, adaları ve Yunanistan’ı Amerika Birleşik Devletleri silahlandırıyor. Ülke içerisinde sorunlarla uğraşıyoruz ama adım adım büyütülen problemle karşı karşıyayız. Dolayısı ile ülkelerin savunma sanayisinde ortak bir strateji belirleyip yatırım yapması Türkiye ve bölgesi için hayati bir önem taşımaktadır.

Turan ordusu kuruluyor

Kazakistan’da, Türkiye Kazakistan, Özbekistan, Pakistan ve Azerbaycan’ın katıldığı bir tatbikat yapılıyor yani turan ordusu kuruluyor. Gelen tehditlere karşı ortak bir savunma stratejisi oluşturuldu.

“Sosyal medya ile birlikte suç oranları da arttı.” 

Geçmişte bu kadar teknolojik iletişim olmadığı için birçok olay duyulmazdı geniş kitlelere şimdiki gibi ulaşmazdı. Şimdi ise nerede ne var anlık haberler alınabiliyor. İnsanlarda bu şekilde suç eğilimleri artış göstermeye başladı. Sosyal medyanın maalesef böyle bir etkisi var. Herkes kötü dünya kötü gibi bir algı oluşturuyor. Sanırsın 24 saat cinayet işleniyor. 

Teknoloji ile birlikte insanların birebir sesini kullanabiliyor

İstediği sahte ekran görüntüsü hazırlayabiliyor. Sanki siz bir başkasıyla konuşmuşsunuz gibi ekran görüntüsü oluşturabiliyor. Önümüzdeki dönemlerde suç oranlarının artacağı döneme giriyoruz. Önceden belli bölgelerdeki kumarhaneler vardı Kıbrıs gibi şimdi internetle her evde kolay ulaşılır hale geldi. Kumarhaneler artık online evlere girdi ve insanlar bu sitelere yöneliyorlar çok ciddi olaylar oluyor. Ülke genelinde bütün suçları sosyal medyada gördüğümüzde bunu içimiz kaldıramıyor. Sosyal medyanın dışına çıktığımızda dışarıda bir hayatın olduğunu arkadaşlığın ve dostluğun olduğunu anlaması için birçok ülke çocuklara sosyal medya kullanımını ve okullarda kullanımını yasaklamayı düşünüyorlar. Bu anlamda ileri adım atan Çin var. Türkiye’de adımların atılması gerekiyor.