Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Toplu katliam mezbahaları!..

Dünya genelinde Microsoft kaynaklı kamu alanlarında mavi ekran problemi yaşandı. Siber saldırımı oldu sistem mi çöküyor gibi söylemler olurken 11 bin uçuş iptal oldu.

115 bin uçuşta gecikme oldu. Büyük şirketlerde ve devletler de özellikle uçuşlarda kaotik bir süreç yaşandı. Hastanelerde ve bankalarda aynı şekilde belli süreli sorunlar yaşandı. Bu olayın arkasında, mavi ekran Microsoft’ta güvenlik hizmeti veren şirket bir güncelleme yapıyor ve bu güncellemeden sonra ekran mavi ekran geliyor ve nasıl düzeltileceği anlatılıyor. Yalnız bu güncellemede şirket, siber güvenlik şirketine hacker tarafından bir operasyon mu var yoksa bir personel hatası mı? Bilemiyoruz ama buradan anlaşılması gereken şu, eğer bizim savunma sanayisinde silahlarında Microsoft kullanılacaksa bu büyük bir risktir çünkü tüm kullandığımız bilgisayarlarda Microsoft karar verirse sistem tümden iptal yani internete falan gerek yok zaten çalışmaz. Onun için mutlaka bizim olan bir yazılım geliştirmemiz gerekiyor. Rusya ve Çin’de Microsoft yasak olduğu için kullanılmıyor ama biz kullanıyoruz. Bundan sonra yenidünya sisteminde yapay zekânın geliştiği dijital dünyada siber saldırılar olacaktır çünkü asker ile savaş yerine hibrit savaşlar yaşanacak.

Kişiye özel CRSPR

Çin’de kanser görüntüsünü 50 farklı vakada % 195 görüntüyü çeken bir yapay zekâ geliştirilmiş. Önümüzdeki dönemde güvenlik ve mahremiyet noktasında insanın kişisel bir problemi olsa da tıp alanında çok büyük gelişmeler var. Geleneksel tıp, modern tıp vardı ilaçların olduğu şimdi ise dijital tıp yani yapay zekânın devreye girdiği bir sonraki aşamaya gelindi. Kişiye özel CRSPR kaynaklı gen düzenleme teknolojisi artık kanserin gen düzenleme ile kanserin tedavi edileceği ama maliyetinin çok yüksek bildiğim kadarıyla önümüzdeki dönemde gen düzenleme ve dijital teknolojide insanı bambaşka bir noktaya getirecek vücudu şeffaf olarak iç organları görüntüleyebilecek yapay zekâ tıbbi teknolojileri göreceğiz.

İnsan sayısını azaltacak

Yapay zekâ; iş süreçlerini hızlandırır ve maliyetleri düşürür. Sağlık alanında tanı koymada hastalıkları daha hızlı ve doğru şekilde teşhis edebilir, eğitim süreçlerini daha etkili hale getirebilir. Bilimsel keşiflere katkıda bulunabilir. Trafik kazalarını azaltma ve ulaşımı daha güvenli hale getirebilir. Güvenlik kameraları ile güvenliği artırır. Aynı şekilde işsizlik, otomasyon yetenekleri bazı meslekleri ve insan sayısını azaltacaktır. Siber saldırılar ve kişisel bilgilerin kötüye kullanılması veya sızdırılması riski bulundurur. Teknolojiyi insanların faydasına kullanılacağı gibi insanlara karşı bir silah olarak kullanmak yine insanların elinde, hem faydalarını en üst düzeye çıkarmak hem de zararlarını en aza indirmek için dikkatli bir yönetim ve düzenleme gereklidir.

Bizim dinimizde öldürmek katletmek yoktur

Uyutma kelimesi uykuya yatırmak için söylenmiyor. Bu canlarımızı öldürmek için söylenmiş bir kelimedir. Bu canları uyutma adı altında öldürmek için bu yasayı hazırlayanlar ve destek verenler 1910 yılında sivri adayı hayırsız ada yapanlarla aynı zihniyeti ve vicdansızlığı taşımaktadır. Bizim dinimizde öldürmek katletmek yoktur. Merhamet etmek vardır. Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekilerde size merhamet etsin. Şanlıurfa’da yaşanan katliamlarda çocukların gözü önünde öldürülen canların vebalini ne bu dünyada verebilir ne de diğer tarafta hesabını verebilirsiniz. Birçok şehirde daha yasa geçmeden sokaklardan hayvanlar toplatılıyor ve katlediliyor. Zamanında üzerlerine düşen vazifeyi yapmayan belediyelerin faturasını masum canlardan çıkarmayın, yapılması gereken kısırlaştırmak ve barınakları canların yaşayacağı bir alan yapmak. Barınakların hali içler acısı toplu katliam mezbahalarına dönmüş. Tek temennim böyle bir yasa yürürlüğe girmeden böyle bir yanlıştan geri dönülsün.