SON DAKİKA

Sınırdan geçen taksimde sahilde dolaşıyor!..

Kayseri'de talihsiz bir olay yaşandı. Bu olaydan sonra halk ayaklandı. Bursa'da ve Hatay'da benzer eylemler oldu.

Türkiye’de düzensiz göç olayları son 12 yıldır arttı ve devam ediyor. Savaşlardan dolayı, iklim şartlarından, terör kaynaklı insanlar göç ediyor. Türk halkı endişeli, giderek Türk nüfusu azalıyor ve mültecilerin ise doğum oranları daha fazla önümüzdeki yirmi yıl sonra demografik yapı ne olacak kaygısı var. Tabi bundan önce düzensiz bir göç var sınırdan geçen taksimde sahilde dolaşıyor yolgeçen hanı gibi elini kolunu sallayan geçiyor. Son dönemde içişlere bakan Ali Yerlikaya müdahale etti ve insan kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıktı. İnsan kaçakçılığında çok büyük paralar dönüyor o yüzden sınırdaki görevliler ve asker dâhil tüm görevliler düzenli denetlenmesi gerekir.

Belli ki birilerinin hoşuna gitmedi 

Mültecilerin geri gönderilmesi noktasında hükümetten değişik açıklamalar geldi. Bu olaylar çıkmadan önce Suriye cumhurbaşkanı Esad ile PKK ve YPG terör örgütlerini konuşmaya gidecekti Erdoğan iki gün sonra Kayseri’deki olaylar patlak verdi. Belli ki birilerinin hoşuna gitmedi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la yine görüşebilir açıklaması, Rusların girişimleri, Cumhurbaşkanın Moskova’ya gidecek olması, PKK içerisinde panik oluşturdu. Türkiye’nin mülteci sorunu çözmek için harekete geçtiği sırada bu olayların yaşanması bir tesadüf olamaz. Küçük bir kıza tacizden sonra tepki gösterilir protesto edilir ama ev yakman iş yerlerine, arabalara yönelik saldırı var olan öfkenin kullanılmasını gösterir. 

Batı istihbaratı bunu istemez 

Çözülme eğiliminde iken daha sağduyulu olmak lazım, dünyada istihbarat örgütlerinin olduğu alan en fazla olduğu ülke Türkiye’dir. Bu olaylarda mülteci problemlerini tartışmak ayrı bir konu, istihbaratın devreye girerekten Türkiye’nin normalleşmesini sabote etmek ayrı bir konu, bu olaylar mültecilerin gitmemesine yönelik olaylar. Çünkü batı istihbaratı bunu istemez. Normalleşmenin önünü tıkamaya yönelik eylemlerdir bunlar. Burada eksik olan yönetimin halkla iletişim kurulup anlatılması lazım. Bu olaylar bir kaç gün sonra durur maddi hasar zararı yine bize dokunur. Sağduyulu olmakta fayda var hassas bir durum öfkeyle kalkan zararla oturur. Esad’la umarım görüşme güzel gider. Zamanında yapılmayan planlamalar geç olsa da şimdi yapılmaya çalışılıyor.